Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Атанасов: Русия използва енергийната зависимост на България, за да може да ни изнудва
Автор: Екип Burgas24.bg 09:12 / 07.02.2022Коментари (1)521
© Нова тв
Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може да ни изнудва. Това смята Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. По думите му тази зависимост не е била преодоляна през годините, макар че е имало възможност.

"Виждам, че трима Руменовци са на терена, като започнем от президента, който каза, че едни посредници се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора. След това Румен Петков, Румен Овчаров и накрая Бойко Борисов в цялата история. Имам чувството, че някой губи едни лесни пари, които е получавал досега и започва да пищи", коментира в ефира на Нова телевизия Атанасов.

По думите му от ДСБ ще се борят да няма посредници и завесата да бъде вдигната.

"Русия, преследвайки своите стратегически интереси, винаги е търсила начин да провежда външната си политика чрез инструментите на енергетиката. Тези, които й помагат в България, трябва да излязат наяве. Ако някой си е позволил, да бръкне в кацата с меда, трябва да бъде ударен през ръката", категоричен бе Атанасов.

"За една година България беше прекопана от изток на запад, за да бъде прекаран турския, руския, или както искате наричайте, поток. Българската държава плати 3 милиарда лева от бюджета си, за да прекара руския интерес през България.  Парчето от този поток на сръбска територия е платена от "Газпром"", обясни той.

Атанас Атанасов коментира и състоянието на съдебната система у нас.

"Всеки ден от министерствата излиза информация за разпилени пари, а прокуратурата бездейства. Главният прокурор трябва да бъде сменен по правила. В парламента се създава коалиция на конституционния саботаж", заключи той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 07.02.2022 г.
0
 
 
Ти от кога разбираш от енергетика бе капут ? А сети се ,защо Газопровода в Сърбия е на Газпром,сиреч не е на Сърбия и ,защо в България е на Булгартрансгаз ,сиреч наш. Кой трябва да плати за родната си инфраструктура ? Кой трябваше да запази транзитните възможности на България и Булгартрансгаз . С какво според този гном се прави това ? Кой да му обясни на този кретен,че до Галата газопровода почти от Турската граница е стария на ТрансБалканския газопровод. Ново е трасето от Галата до Сръбската граница. За да пренасяш газ ти трябват газопроводи. А когато газопровода е твой ,газта не е задължително да е руска!!! Турски поток пренася руска газ до Турция и по втора тръба за нас и към Сърбия ,но ако Газпром реши да спре газта по втората тръба по някаква причина (както го направи с Украйна) То по нашата тръба посредством връзката с Турция ,газ може да се получи и от Азерите или втечнен от турските терминали. В същото време ако руснаците спрат газта за нас ,то те я спират и за Сърбия,Словакия и Унгария. Но други могат да им доставят....през нас. Та на кого е необходим газопровода ,олигофрен ?
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Наводнения 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: