Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Зафиров: Ако парламентът работеше, вече можеше да сме сложили таван на цените на газ, парно, ток и вода
Автор: Екип Burgas24.bg 12:20 / 12.10.2022Коментари (0)509
©
"Българите се интересуват най-много от повишаващите се неравенства, инфлацията, цените на енергоносителите, стоките от първа необходимост. Инфлация може да се бори по различни начини и един от тях е повишаване на доходите. Вместо да обикаляме телевизионните студиа, народните представители трябваше да сме вече на банките в парламента, да работим и да приемаме закони, с които да помогнем на хората.“ Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на NovaNews.

В предаването “Твоят ден“ той определи като необичайно удължаването на срока за стартиране на Народното събрание. "Говоря за пропуснати възможности - можеше вече да сме сложили таван на цените на газ, парно, ток и вода. Това е антиинфлационна мярка и се очаква от българските граждани. Друга мярка е повишаване на доходите, насърчаване на инвестициите, подпомагане на бизнеса - това са реалните мерки“, каза още социалистът.

Като народен представител от Врачанския регион, Зафиров представи закон за развитието на Северозапада, за който от левицата настояват от години: "Това ще създаде държавен фонд, в който държавата всяка година да дава 100 млн. за преодоляване на изоставането на региона, включително чрез насърчаване на инвеститори, облекчения за тях, индустриални зони с държавно и общинско участие“, обясни той.

"От БСП винаги, когато предлагаме решение, казваме и начина, по който то да бъде изпълнено, включително откъде да дойдат парите“, заяви Атанас Зафиров и продължи: "Безспорно борбата с корупцията е един от механизмите за преодоляване на дефицитите. Другият начин е преразпределение на печалбите на енергийните дружества - направихме го с държавните, но трябва да се направи и с частните“, каза още той.

По думите му голяма част от нещата, които от “Продължаваме промяната“ предлагат, са преписани от БСП, но от левицата не се засягат. "Напротив, това означава, че сме на прав път, включително и когато в парламента ги убеждавахме за тези мерки. Виждаме, че сега са узрели, няма лошо, нека го направим заедно“, заяви той.

Според Атанас Зафиров прогнозното намаление на цената на природния газ се дължи на пускането на интерконектора с Гърция. "Опасявам се, че тези разчети са правени до края на годината, а за следващата година няма никаква яснота как ще бъде запълнен дефицитът от 1/3. Генералното решаване на проблема стои, така че аз не бих изключил с лека ръка нито един от потенциалните доставчици“, посочи той.

По темата за присъствието на посланик Митрофанова на откриването на Народното събрание социалистът обясни, че държавата има протокол и правила, които трябва да се спазват. Той споделя мнението на хората от регионите, с които говори, а именно, че в момента това е несъществена тема. "Всякакво участие на България в каквато и да е форма на ескалация на този конфликт, вреди на българските национални интереси“, заяви на финала Атанас Зафиров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: