Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Зафиров: От първия ден в НС ще залеем служебното правителство с въпроси какво наследство оставя
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 10.10.2022Коментари (0)605
© БНТ
"Ние не сме заявили позиция, че ще бъдем опозиция. Напротив, изявихме желание за участие в определен вид разговори. Излъчихме контактна група за участие в такива, но разбира се поставихме ограничителни линии за формата на тези разговори.“ Това заяви зам.-председателят на БСП Атанас Зафиров в ефира на БНТ.

В предаването “Денят започва“ социалистът обясни, че заседанието на Националния съвет на левицата е преминало в дебати, общи категорични решения и в крайна сметка със заявка за сериозност и аналитичност. "Тази категоричност показа, че партията е единна, че стои зад ръководството и политиките“, заяви той и допълни, че темата с оставката на председателя не е на дневен ред. "Ние сме сериозна партия и не може да си сменяме лидера през 6 месеца съобразно желанието на група хора. Целта на цялата атака срещу председателя и ръководството беше да се явим на предстоящите преговори с ново, по-сговорчиво ръководство, но това не се случи“, каза още той.

Освен преговорната група, левицата е излъчила и работна група, която още от днес започва да работи за консолидация в лявото политическото пространство. Пленумът определи още датите 11 и 12 февруари да провеждане на Конгрес, на който да се приемат поправки в Устав по отношение на организационното функциониране на партията, както и да се излезе с нова, осъвременена лява модерна програма.

По думите на Зафиров БСП няма да участва в преговори с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане“, както и няма да подкрепи правителство с мандат на тези партии. "Спечелилите изборите са в пълното си право и с пълното си мнозинство да съставят правителство. Редно е да го направят, защото тези три партии, плюс още една, която не успя да влезе в парламента, свалиха предишното правителство и то с доста измислени аргументи. Сега е моментът да покажат, че тези аргументи са

имали стойност и единственият начин да го направят, е като сформират правителство“, смята социалистът.

Ако третият мандат отиде при БСП, от левицата ще положат всички усилия България да има редовно правителство. Затова и Зафиров е категоричен, че ако се стигне до нови избори, БСП със сигурност няма да е виновна за това.

Според зам.-председателят на левицата правителство на малцинството се очертава като възможен изход от тази политическа ситуация. "Но трябва да видим кой би застанал зад такова правителство. Защото в тези избори българският избирател наказа безпринципните участници в политическия живот - тези, които не влязоха в парламента“, обясни той и допълни, че "Възраждане“ са една от партиите, които нямат интерес от нови избори, тъй като това е таванът, който може да бъде постигнат с такъв тип популистко говорене.

"Пресечни точки може да бъдат намерени в много от партиите и неслучайно нашите партньори започнаха да повтарят тези на БСП, които сме защитавали от години, най-вече в социалния сектор“, заяви Зафиров и допълни: "Тук хората трябва да отсеят оригинала от дубликатите. Ние не изпитваме ревност, че взеха някои от нашите тези. Това е една от причините да имат по-добър резултат - явно комуникираха по-добре с българските избиратели“, смята социалистът.

"Ние няма да подкрепим военна помощ за Украйна“, категоричен е Зафиров и продължи: "Това би означавало пряко намесване на България в конфликта и вземане на страна, което допълнително ще утежни ситуацията. Също така ние нямаме възможност да направим такъв ход, без това да постави под заплаха нашата национална сигурност и състоянието на въоръжените ни сили“, обясни той. Зафиров допълни, че за хората темата, която стои на дневен ред не са оръжията, а социалната, неравенствата, бедността, инфлацията, подкрепата на малкия и среден бизнес.

На финала социалистът заяви: "Ние оставихме пълна хазна, работеща икономика и бюджетен излишък. Предстои да видим какво наследство оставя служебното правителство, още от първия ден ще ги залеем с въпроси“, заключи той.



Още по темата: общо новини по темата: 845
22.02.2023 »
26.01.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: