Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанас Зафиров: Смесеното гласуване цели да отговори на очакванията на обществото, което е разделено между машините и хартията
Автор: Екип Burgas24.bg 13:46 / 24.11.2022Коментари (0)545
©
Очаквам да се вземе решение, което защитава интересите на всички български граждани, а не само на една шумна част от него

Съмнявам се, че правителството на малцинството на ПП и ДБ може да се реализира

"Въпрос на организация е недобри изборни практики да не бъдат допускани и това по никакъв начин не трябва да измества същността на въпроса, а именно фактът, че смесеното гласуване цели да отговори на всички очаквания на обществото, което видимо е разделено на две между машините и хартията." Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Атанас Зафиров пред Nova News, предадоха от пресцентъра на БСП.

"Същността на нашия законопроект е всеки да избира начина, по който да гласува. Предвижда се и отпадането на тъмната стаичка и въвеждането на паравани, които да не позволят нередностите, които се случват в тези тъмни стаички", добави той.

Социалистът подчерта, че промените, които са предизвикали най-голямото обществено недоволство - закриването на Обществения съвет към ЦИК, за район "Чужбина", за начина на формиране на секциите - не са предложение на БСП.

По неговите думи промените в Изборния кодекс са извървели цялата парламентарна процедура и предстоят дебатите и гласуването в зала. Според него комисия за промените в изборните правила не би променила нагласите сред народните представители.

"Очаквам да се вземе решение, което защитава интересите на всички български граждани, а не само на една шумна част от него", коментира Атанас Зафиров.

Той не се съгласи с твърденията, че се премахват машините. "Напротив, с промените се гарантира, че няма да бъде драскано върху бюлетините и няма как машината да произведе невалидна бюлетина", обясни депутатът от левицата.

"Нашата позиция, че ако бъдем поканени на разговори в рамките на втория мандат, ще участваме, остава. В същото време ме учудва категоричността, с която "Продължаваме промяната" и "Демократична България" дават заявка за правителство на малцинството, явно без каквото и да е намерение да говорят с други политически сили. Чувал съм всякакви форми на правителство на малцинството, но на такова, на което не му достигат близо 50 гласа за мнозинство, не съм чувал. Съмнявам се, че такава формула на управление изобщо може да се реализира, камо ли да бъде устойчива", коментира още Атанас Зафиров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: