Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Атанасов разкри кога ще обявят конкретните промени в Конституцията, предвиждани от ПП-ДБ
Автор: Екип Burgas24.bg 11:57 / 17.07.2023Коментари (0)476
© БГНЕС
През следващата седмица ще обявим конкретните промени, които предвиждаме в Конституцията. Това съобщи пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на парламентарната група на ПП-ДБ и лидер на "Демократи за силна България“.

"Съдебната реформа ще се случи.  Тя е изключително важна. Усещането на българите за справедливост го няма. Миналата седмица разглеждахме окончателните текстове и ще ги подложим и на обществено обсъждане. Искаме да привлечем към дебатите хора от научната общност. Това е основният закон на страната и трябва да се търси широк обществен консенсус“.

Атанасов отбеляза още, че мнозинството в парламента твърдо застава зад позициите на НАТО и подкрепата за Украйна.

"Но президентът е от другата страна. Той изразява своите позиции много нервно“.

Лидерът на "Демократи за силна България“ дори призова Румен Радев да се обади на Путин по телефона и да му каже да си изтегли войските от Украйна.

"А не да иска от украинците да се предадат“.

Той коментира и изследването на "Евробарометър“, според което българското общество не иска да помагаме военно-технически на Украйна.

"Как да очакваме гражданите да подкрепят жертвата във войната, когато държавният глава е на другата страна? Цялостното му поведение цели да се внуши на българското общество, че Украйна е виновна за този конфликт. Президентът носи много тежка отговорност. България е член на НАТО и ЕС, които имат категорична позиция по въпроса за Украйна“.

Атанасов смята още, че се наблюдава неспособност на българското контраразузнаване да работи срещу основния ни противник – Русия.

"Това е единствената страна, която ни е обявила за вражеска държава. Как е структурирана работата на този орган за противодействие на основния ни противник? Не са много по-различни нещата и в разузнавателните ни служби“

Депутатът анализира и думите на Румен Радев, че правителството крие от него какво ще съдържа втория транш от военна помощ за Украйна.

"Президентът не иска да се примири с това, че вече не е на власт. Той и хората от служебното правителство имаха друг план, но той се провали. Те очакваха и този парламент да бъде разпуснат, поради неспособност да се създаде правителство. Искаха служебното да бъде преназначено и да управлява до местните избори, а успешните министри от него да се кандидатират за кметове на големите общини. Това беше цялостен пран за овладяване на местната власт от президента“.

Атанас Атанасов отбеляза приемането на държавния бюджет с конституционно мнозинство.

Той не е изненадан от отношението на обществото към правителството и политическите сили в момента.

"Ние предприехме държавнически ход, когато съставихме редовно правителство, което да решава ежедневните грижи на българите. Поехме риска да изгубим част от подкрепата на избирателите си“.

Атанасов дискутира и номинацията на Вили Лилков за кмет на София от група интелектуалци. Лидерът на "Демократи за силна България“ отбеляза, че Лилков в момента не е действащ председател на ДСБ в София.  

"Много месеци се занимавахме със създаването на коалицията за местните избори в столицата. Обсъдили сме и кандидата. Очаквахме атака срещу него по линия на роднините му от ДС. Но не може да преследваме децата за поведението на техните родители. А сега част от демократите заемат същата позиция, както комунистите по време на тяхното управление. Този млад човек може ли да носи отговорност за това, което се е случвало по време на комунистическото управление? Сигурен съм, че Васил Терзиев ще спечели убедително изборите в София“.



Още по темата: общо новини по темата: 89
25.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
15.04.2024 »
21.02.2024 »
15.01.2024 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: