Атанасова: Отпадането на механизма на ЕК е огромен успех

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
14:23 / 15.09.2023
583
Отпадането на механизма на Европейската комисия е огромен успех. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по повод отпадналия мониторинг върху България от страна на Европейската комисия, предаде репортер на "Фокус“.

"Припомням, че последният доклад беше по време на нашето управлеие през 2019. Оттогава България е в различен механизъм по контрол и оценка. Аз го отдавам на заслугите на много правителства, на много легислатури на Народното събрание, на усилията на всички българи и обществото. Гордеем се с това, че отпада, надяваме се, че ще ни е от полза при приемането ни в Шенген“.

На въпрос дали очаква страната ни да бъде приета в Шенген през октомври, Атанасова бе категорична, че България изпълнила всички условия, а призивът на Фон дер Лайен за "незабавно приемане“ на България и Румъния е стъпка в правилната посока.

"Ние сме изпълнили абсолютно всички изисквания за влизане в Шенген. Това, че отпада мониторингът е още една причнина да влезем в Шенген. Това, че ЕК оценява напредъка на България и Румъния и в годишното си слово председателя на ЕК изрично подчерта готовността ни, ни прави оптимисти“, каза още тя.

Виж коментарите (0)

Още по темата (449):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).