Атанасова към Кирил Петков: Ще улесните хората, ако днес гласуваме и оставката на кабинета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:15 / 16.06.2022
736
Още един срамен ден за българския парламент и за българския парламентаризъм. Стигна се дотам, че се демонстрира емоционална нестабилност от най-високата трибуна в българската държава, от хора, които имат самочувствието, че могат да решават кризи да управляват държава, да имат решения да са промяна. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод изказването на премиера Кирил Петков.

"Търпеливо изчаках изказванията на групите и все по-неясен за мен става въпросът с какво днес този дебат допринесе за държавата, за гражданите, за диалога, за решенията за кризите“, заяви тя.

 

"Видяхме издевателство върху демокрацията. Много по-добре, ако днес гласуваме две оставки - тази на Никола Минчев и тази на правителството“, заяви още Атанасова.

Смятам, че днешният вот не само ще бъде демонстрация на друго мнозинство, за Вас лично и вашата парламентарна група ще бъде и урок, обърна се тя към Никола Минчев. Едно нещо беше вярно - думата "криза", за нея беше и дебатът - кризата в управлението, посочи Атанасова.

Г-н Минчев, Вие, вероятно, ще направите изказване, в което ще оборите много от мотивите за оставката Ви, но истината е, че вчера погазихте правилника на Народното събрание, коментира Атанасова. По думите й през изминалите шест месеца Минчев го е правил системно и със силата на мнозинството е успявал по три пъти да бъдат гласувани различни решения.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС отбеляза, че за времето, откакто е на поста, Никола Минчев има едно изказване от парламентарната трибуна, от което не може да бъде преценено колко брилянтен юрист е, както твърдят съпартийците и поддръжниците му. Минчев разбра, че процедурите са част от парламентарния живот, че има различно мнение, но той беше председателят, който постави решетки на входа на българския парламент, допълни Атанасова.

Виж коментарите (1)

Още по темата (748):
04.09.2022 Слави Трифонов провокира с нестандартни клипове
10.08.2022 Ивайло Вълчев от ИТН: Ако е имало сценарий за падане на кабинета "Петков", не е бил написан от нас
10.08.2022 Крие ли имуществото си Слави Трифонов?
29.07.2022 ИТН ще се яви самостоятелно на предсрочните избори
29.07.2022 Готвят и жена за премиер на новия служебен кабинет, ето коя е тя
28.07.2022 Тома Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).