Авантюрист ще прекоси България с каяк, велосипед и пеша

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:21 / 05.07.2016
860
Начинание, което никой досега не се е осмелил да направи, предприема младият пътешественик от сдружение "Забравената България" Вилиан Стефанов. Той ще прекоси страната ни в посока от юг на север, като за придвижването си ще използва течението на някои от най-големите български реки. Тежкото трасе е с дължина около 430 км, а стартът е на 1-ви август. Експедицията е наречена "Речният път - България от край до край". 

Началото е от връх Каурчан, разположен в непосредствена близост до границата с Гърция. Следва каньонинг в дивите долини на река Чаирска и Триградска, спускане с каяк в непокорната Въча, прекосяване на централното старопланинско било и финал - река Дунав. 

"Ще пътувам с каяк, велосипед и пеша. Смятам, че съм в отлична физическа и психическа форма, тренирам от няколко месеца. Зад гърба си имам богат опит в пътешествията и оцеляването на предела", заявява Вилиан. 

Преходът е повече от амбициозен, но Вилиан е убеден, че е подготвен за всякакви непредвидени ситуации: лошо време, прииждащи реки, срещи с диви животни и моменти, изпълнени с върхов адреналин. "Силният дух е способен да надвие всяка пречка!", сигурен е смелият авантюрист.

Той посвещава приключението си на свободата на човешкия дух, а само по себе си пътуването ще бъде призив към всички хора да живеят живота си тук и сега и да не отлагат плановете си за бъдещето.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).