Автор на хитов учебник: Не искам децата ми да учат по антибългарски книги

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:55 / 08.09.2016
1731
Може ли всеки да става министър? Меглена Кунева какво разбира от образование?, попита директорът на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов по БНТ.

С риторичните въпроси общинският съветник във Варна, който е автор на учебник по "Родинознание" (старото название на сегашния предмет в началното училище "Човек и общество")", защити своята книга.

"Написах своя учебник, защото не искам децата ми да учат по антибългарски книги. Някои хора в просветното министерство смятат думите род, Родина, Отечество за остарели", допълни гостът в студиото и поясни, че не е кандидатствал изданието му да влезе в училищната програма, въпреки че учебникът му отговаря на всички изисквания на министерството на образованието и науката.

"Учителите казват, че моята книга е написана разбираемо и трябва да превеждат учебниците на разбираем за децата език", каза още Костадинов.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Добри новини за университетските преподаватели
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).