БАБХ затвори обекти по родното Черноморие заради лоша хигиена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:39 / 14.08.2018
4415
И през юли Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) продължи засиления контрол по българското Черноморие. Инспекциите се провеждат в обекти за търговия на дребно с храни, подвижни, временни и сезонни обекти, обекти с дейност кетъринг, заведения за обществено хранене, включително и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата "all inclusive“ и др. на територията на ОДБХ Варна, ОДБХ Бургас и ОДБХ Добрич.

За установените несъответствия са издадени 157 предписания и са връчени 43 актове за установяване на административни нарушения.

Най-често констатираните несъответствия са по сградния фонд и оборудването; липса на регистрация по чл. 12 от ЗХ; търговия с храни без идентификационна маркировка за произход и годност. Нередности са открити и по поддържане на Системите за управление на безопасността на храните (неактулизирани по отношение на нормативната уредба, нередовно водене на записи за входящ контрол, неизпълнение на мониторингови програми за контрол на хигиена и готов продукт); неправилно етикетиране.

За периода са насочени за унищожаване 284 кг храни от животински произход. Поради лошо хигиенно състояние са затворени обекти на територията на област Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Алексей Петров беше бащата на сглобката
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Главчев: България остава последователна в подкрепата си за Украйн...
В този наш затвор няма да има решетки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).