Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БМЧК отбелязва Световния ден за борба със СПИН с редица инициативи
Автор: Екип Burgas24.bg 22:59 / 30.11.2022Коментари (0)548
©
Бургас

На 1 декември ще се проведе традиционната АНТИСПИН кампания в училищата в Бургас, Айтос, Сунгурларе, Несебър. Доброволците на БМЧК ще раздават на своите съученици и учители червени лентички. На тази дата в 19:15 часа доброволците на БМЧК ще се съберат на пл. "Тройката" и ще се придвижат със запалени свещи до Община Бургас, където заедно ще направят огнена панделка – символ на съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН.

Ямбол

Кампания ще се проведе на 01.12.2022 г. в 13,30 часа в центъра на града, до Градска библиотека "Г.С. Раковски"  да стартира кампания с участието на доброволци на БМЧК, която ще бъде представена пред медии. Ще бъдат разпространявани информационни материали за ХИВ/СПИН, демонстрация за правилно поставяне на презерватив, раздаване на червени лентички, като символ на съпричастност към живеещите с ХИВ. 

От 14,30 часа е планирана информационна кампания в двора на МБАЛ "Св. Пантелеймон"- Ямбол с потребители на Здравно-консултативен център за майчино и детско здраве.

Лекции, информационни табла по темата, дейности със състезателен характер (въпроси и отговори) ще има също и в общинските клубове на БМЧК в Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа.

София

В подлеза на Софийски университет от 13:00 до 17:00 часа на 1 декември 2022 г. ще бъдат разположени четири пункта, на които жителите на столицата ще бъдат провокирани да се включат в игра по най-бързо поставяне на презерватив, "Куб на късмета“ с различни предизвикателства по темата, "Линия на риска“, "Послания за стигмата“. Ще бъдат разпространявани информационни материали и лентички, изработени от доброволците.

В 17:30 на стълбите на Софийски университет доброволците ще бъдат подредени със свещи в ръце и ще образуват червената лента-символ на деня.

Традиционно младежите отправят послания и организират редица активности с цел превенция на разпространението на заболяването и преодоляване на стигмата, съществуваща сред обществото към хората носещи вируса. Събитията ще се случват и в онлайн среда с отправяне на послания качване на сторита в инстаграм страницата на БМЧК- София. Доброволците от БМЧК-София изработиха шаблони, плакати, брошури, лентички, послания, които ще разпространят в училищата. Бяха разработени рамки за страниците на организацията в социалните мрежи, които ще се използват през целия ден.

На клубно ниво, с разпространяване на брошури, изнасяне на презентации, куизове с послания, разпространяване на плакати, денят ще се отбележи в редица учебни заведения на територията на всичките 6 териториални центъра на Столичната организация на БЧК.

Пловдив

Доброволците на БМЧК-Пловдив ще проведат презентации в училищата в Пловдив и Пловдивска област, а също така ще се включат в подкрепа на инициативите на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), вкл. тестване и консултиране за ХИВ/СПИН.

Русе

Доброволците на БМЧК, заедно с екип на РЗИ (КАБКИС) - Русе ще реализират кампания в МОЛ Русе от 16 до 18 часа. Ще се правят бързи тестове, като младежите ще приканват гражданите и ще ги информират за инфекцията.

Видин

Експерт от РЗИ - Видин ще направи лекция пред доброволци на БМЧК за превенция на сексуално предавани заболявания и ще има демонстрация със симулационни очила за злоупотреба с наркотични вещества и алкохол. Ще се реализира и акция в града с раздаване на брошури, свързани с ХИВ/СПИН.

Велико Търново

Община Велико Търново, РЗИ - В. Търново, БМЧК и Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" организират кампания за отбелязване на 1-ви декември, която е насочена към ученици, студенти и граждани. Доброволците на младежката организация преминаха открит урок, изнесен от експерт от РЗИ, за запознаване с начините на предаване на инфекцията, превенцията и стереотипите на хората, свързани със заболяването.

На 1 декември доброволците от своя страна ще влизат в часа на класа в три училища на града и ще информират съучениците си за начините за предпазване от СПИН и ще раздават информационни материали, свързани с темата.

Хасково

Всички 7 клуба на БМЧК в област Хасково ще отбележат този ден с информационна кампания по темата с разнообразни дейности в училищата си.

Кюстендил

Доброволците на БМЧК ще отбележат този ден в 3 училища на територията на града – ЕГ "Д-р П. Берон", ПМГ "Проф. Е. Иванов" и ПГИМ "Й. Захариев", като ще проведат обучения по темата в по 3 паравелки във всяко училище. Презентацията включва кратка, но полезна информация по темата, както и състезателна игра между отбори с въпроси с различна степен на трудност. Ще бъдат заснети и клипчета с играта "Мит или реалност", която доброволците ще играят без предварително предупреждение, с цел заснемане на автентичните им реакция. Клипчетата ще бъдат публикувани в Инстаграм профила на БМЧК – Кюстендил.

Перник

Доброволците на БМЧК-Перник ще отбележат Световния ден за борба със СПИН като в три от гимназиите в Перник (ПМГ "Хр. Смирненски", ГПЧЕ "С. Радев" и СУРИЧЕ "Д-р П. Берон") ще влизат в 9, 10 и 11 -те класове с изготвена презетация на тема ХИВ/СПИН и КАХУТ с въпроси по темата.  Ще раздават червени лентички в знак на съпричасност, а също и ще разпространят информационни материали, съвместно с РЗИ-Перник, и ще насочват гражданите към кабинета за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис в периода 01-09.12.2022г.

Търговище

На 1 декември доброволците ще раздават информационни материали и презервативи и ще направят презентации в 5 училища в градовете Търговище, Попово и Антоново.

На 3 декември ще се провде обучение по превенция на ХИВ/СПИН и рисково поведение за доброволци на БМЧК.

Стара Загора

По повод Световния ден за борба със СПИН, доброволците от БМЧК Стара Загора ще си партнират с РЗИ Стара Загора. На 01.12. от 12:00 до 14:00 ч., пред Община Стара Загора ще бъде разположен мобилен екип за консултиране и изследване за ХИВ (КАБКИС). Червенокръстците ще разпространяват информационни материали и ще приканват минувачите да се изследват анонимно.

Доброволците от БМЧК - Раднево ще си партнират с Община Раднево. Ще раздават информационни материали и презервативи в училище  и на площада пред Община Раднево. 

Кърджали

Информационни кампании с презентации и раздаване на информационни материали за превенция на ХИВ/СПИН ще проведат доброволците на БМЧК в града и региона. Младежите от ЕГ "Хр. Ботев" ще привлекат вниманието по темата на гражданите на Кърджали на възлови места в града с раздаване на информационни материали. В СУ "Й. Йовков" - Кърджали ще има открит урок по темата и тематимна изложба. В СУ "В. Левски" - Ардино ще се раздават червени лентички на ученици и учители и ще има информационно табло с послание. В Духовното училище в Момчилград ще има презентация по темата пред учениците и ще се раздават брошури. Открити уроци и презентации по темата с раздаване на брошури ще има още и в ТХВП "Св. Св. Кирил и Методий" - Момчилград, ПГ "Р. Пеева" -Джебел, СУ "Хр. Смирненски" - с. Черноочене, СУ "Н. Й. Вапцаров" - с. Бенковски и СУ "В. Левски" - Крумовград.

 

Разград

Доброволците от клубовете на БМЧК - Разград , Лозница, Завет и Цар Калоян ще проведат информационни кампании: Ще направят червени лентички в знак на съпричастност и ще предоставят информационни дипляни на съученици. В гимназиите на гр.Кубрат, Исперих и Самуил ще бъдат проведени презентации от доброволците на БМЧК. На Фейсбук страниците на БЧК и БМЧК – Разград ще бъде отразена статистика за заболеваемостта по години.

Пазарджик

На 01.12.22 г.  доброволците на БМЧК - Пазарджик ще проведат акция в центъра, където ще има специално поставена панделка от балони. Акцията ще се проведе съвместно с РЗИ  и  ОСНВ в гр. Пазарджик. Младежите ще поставят на преминаващите хора червени лентички, ще раздават презервативи и информационни материали.

Доброволците от клуба в гр. Белово ще раздават в училище специално изработени картички и също ще поставят лентички.

Варна

БМЧК - Варна ще организира за 1-ви декември АНТИСПИН кампания. Доброволците са подготвили информационни материали, Love box, стикери и презервативи с послания, които ще се раздават на посетителите на ДЕЛТА ПЛАНЕТ МОЛ след 16:30 часа.

Добрич

На 1-ви декември традиционно доброволците на БМЧК-клубовете в град Добрич ще раздават червени панделки – символ на съпричастност към засегнатите от ХИВ/СПИН, презервативи и информационни материали в централната част на града.

Младите доброволци ще продължат кампанията сред учениците от гимназиален етап. За да бъдат достатъчно информирани за болестта, начина на предаване и превенция, доброволците са подготвили презентация на тема ХИВ/СПИН, чрез която младите хора ще получат достоверна и полезна и информация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: