Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП е за закриване на специализираното правосъдие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:32 / 23.03.2022Коментари (3)569
©
БСП е за закриване на специализираното правосъдие, съобщиха от пресцентъра на партията. Специализираните съд и прокуратура са превърнаха в политически репресивен апарат и в това е големият проблем.

"Позицията на БСП е за закриване на специализираните съдилища. Тя е последователна не само, защото е записано в коалиционното споразумение, не само, защото сме поели такъв ангажимент пред избирателите си. Още при създаването му ние сме възразили, че специализацията по отношение на субекта, а не предмета е безплодна, тя няма да даде резултат".

Това заяви секретарят на парламентарната група на БСП Явор Божанков по време на дебатите за закриване на специализираното правосъдие.

От парламентарната трибуна той коментира, че в годините ГЕРБ надграждат тази порочна система, дават кариерни бонуси и какво ли не и всеки път от левицата са се противопоставяли. "Няма изненада, че ГЕРБ са за тази система. Те са си я създали, те са си я избрали и те си я защитават“, допълни той.

Народният представител от БСП обясни защо бе създадено специализираното правосъдие: "Най-простичко и ясно казано, за да се бори с корупцията по високите етажи на властта, с организираната престъпност. Очевидно тази цел не е постигната. След редица анализи, дебати, изслушвания в комисии ние затвърдихме нашата позиция, че това не се е случило. Почти ги няма присъдите срещу политици по висшите етажи“, посочи той. 

По думите му не са малко случаите, в които хора са били “отъркаляни“ в личната им кореспонденция – държани, смачкване на техния бизнес, репутация, без да имат възможност да се защитят. "Видяхме какво работи специализираното правосъдие, но най-вече видяхме какво то не работи“, каза още Божанков.

"Често ГЕРБ и специализирана прокуратура дават пример с Васил Божков“, заяви Явор Божанков като допълни: "Нали никой не вярва, че стотици милиони от нашите данъци са отклонени просто така? Без чадър от високите етажи това няма как да е станало. Виновният е само един и точно тук специализираното правосъдие девалвира, то не стига до високите етажи на властта, дори когато човек като Божков дъни старите си другарчета, издава ги и говори пред правосъдието“, коментира той.

Явор Божанков бе категоричен, че управляващата коалиция застава от страната на хората, чиито данъци са били откраднати. "Позицията ни в тази посока е категорична, но си поставяме и една цел - България да бъде страна, в която закона важи за всички. Не да важи специално за едни, а за други специално да не важи“, каза още той.

Според народния представител от левицата и член на Изпълнителното бюро на БСП Борислав Гуцанов специализираните съд и прокуратура са тръгнали с добри намерения и ако те бяха изпълнени, нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин. "За жалост тези органи са превърнаха в политически репресивен апарат и в това е големият проблем“, заяви социалистът от парламентарната трибуна.

"Изврати се първоначалната идея и се стигна до положението, в което сме днес. Аз не считам, че трябва да има какъвто и да е съд и прокуратура, които да бъдат използвани за политически натиск и политически репресии“, категоричен бе Гуцанов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БСП ИМАТ НАЙ ГОЛЯМ ИНТЕРЕС ДА СЕ ЗАКРИЯТ ЩОТО КОРУПЦИЯТА ЩЕ ИМ Е С СПОКОИНА ГУЦАНОВ И НИНОВА СА НАЙ ЛОШОТО КОЕТО БЪЛГАРИЯ СИ ИЗБРА КОМУНИСТИТЕ СА КРАДЛИВО ПЛЕМЕ.
-1
 
 
ами как няма да сте,като всичките посъдими - минали,настоящи и бъдещи,са все от ВАШЕТО ЧЕРВЕНО КОТИЛО!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: