БСП и ДПС избраха нов екоминистър, Янаки Стоилов хвърли оставка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:25 / 19.06.2014
2073
Янаки Стоилов подаде оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България. Това обяви той от парламентарната трибуна при разискванията по смените в кабинета, наложени заради избора на екоминистъра Искра Михайлова за евродепутат. 

Оставката на Стоилов дойде след заседание на групата на левицата, на която са обсъждали дали да подкрепят кандидатурата на ДПС за нов министър на екологията - Станислав Анастасов.

Това е третата оставка на зам.-председател на парламентарната група на левицата, след като преди изборите напусна Петър Курумбашев, а след загубата на евровота се оттегли и Корнелия Нинова.

"Промяната, която днес се предлага, е продиктувана от необходимостта сегашният министър да освободи заемания пост заради членството в ЕП. С оглед на конституцията и структурата на кабинета няма да обсъждам кандидатурата, която се предлага - тя дава повод за известна дискусия", започна Стоилов.

Със 103 гласа "за" (БСП и ДПС) и 17 "против" ("Атака") без въздържал се парламентът освободи днес министъра на околната среда и водите Искра Михайлова и избра на поста Станислав Анастасов.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
24-годишният Окан загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
След второто бягство: Говори мъжът, който намери Сашко от Перник
Ето какъв е трафикът по границите ни
Анна-Мария е новата Царица на розата 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).