Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БСП са готови да излязат от коалицията, ако България изпрати военна помощ за Украйна
Автор: Екип Burgas24.bg 20:35 / 11.04.2022Коментари (15)1016
©
БСП са готови да излязат от коалицията, ако България изпрати военна помощ за Украйна. От левицата заплашиха, че е възможно да се стигне и до предсрочни избори.

Румен Гечев от БСП беше категоричен пред Нова, че ако народните представители решат да изпратят военно снаряжение, партията ще излезе от управлението, а страната ни отново отива на предсрочни избори. Коалициионните партньори решиха да запазят мълчание и отказаха да коментират думите на БСП.

"Съвсем ясно беше казано от г-жа Корнелия Нинова – ако има решение на парламента, тя няма да подпише. Т.е. ако той вземе такова неразумно решение и вкара България в една такава месомелачка между два братски народа, ние няма да участваме и ще напуснем коалицията, т.е. това ще бъде решение да отидем на избори", заяви Гечев.

Според социалистите, освен разпад в коалиционните отношения, изпращането на военна помощ за Украйна ще има и сериозни икономически последици. Някои експерти смятат, че страната ни заема фалшив неутралитет, заради нерешени вътрешно партийни конфликти.

"Има една партия в коалицията, която Категорично не е съгласна. Но не може реномето на държавата да става заложник на партийния комфорт на една партия в коалиция", коментира ген. Съби Събев, който е бивш представител на България в НАТО.

Той е убеден, че страната ни има с какво да помогне на Украйна, без да става участник в конфликта. "Нима тези страни, които досега са оказали военна помощ, вече да са влезнали в конфликт? Русия да ги е атакувала? Ние имаме стрелкови оръжия, боеприпаси, снаряди", посочи той.

Военният експерт Димитър Ставрев също смята, че имаме достатъчно снаряжение. Той не е убеден обаче дали е добро решение България да се меси в конфликта. "Конфликтът е само на 500 км от България. Мисля, че не е добре човек да се бута там, където скърца вратата", каза Ставрев.

Според Ставрев, ако все пак депутатите вземат решение за подкрепа, то е излишно да се пращат ракети С-300. "Днес стана ясно, че Словакия е изпратила своите C-300 и те вече са унищожен, съдбата ще е същата, ако го направим", заяви той.

Към момента единствено България и Унгария са сред малкото страни-членки на НАТО, които не са изпратили военна помощ на Украйна.



Още по темата: общо новини по темата: 4309
20.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
предишна страница [ 1/719 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Рекетьори! Нормално, те комунистите друг начин не знаят. Странно как посланието силно напомня на едно друго: "Ако се намеситие ще ви пусна атомни бомби". СлОчаЕнос? Не мислА!
-4
 
 
Явно натиска към марионетката Кирчо е голям за изпращане на оръжие от България,ще ни набута в тая война и това е,предизборните обещания към САЩ и ЕС ще са му изпълнени
+1
 
 
Има някакви заченки на морал в БСП. Поне вече открито пред цялата страна казват без недомлъвки, че служат на Русия и са готови на всякакви компромиси за всичко, но не и спрямо Русия. Готови са да свалят редовно правителство в период на война и висока инфлация заради Русия. Защото такъв бил "българският национален интерес". Вече директно си го казват, а преди само шикалкавене. Уважуха, ребята!
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СА КОМУНИСТИТЕ САМО ЛЪЖАТ БСП ВЪЗРАЖДАНЕ СА ВРЕДА ЗА България.РУСКИ ПОДЛОГИ.
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
Путински Партии в Българския Парламент БСП ИЗРАЖДАНЕ ТОВА СА ГРЕДА И ВРЕДА ЗА България.
Aнонимен
на 12.04.2022 г.
0
 
 
ТАЯ КОАЛИЦИЯ С БСП Е ВРЕДНА КОМУНИСТИ ИНТЕРЕСЧИИ КОРНЕЛИЯ И ГУЦАНОВ СА ВРЕДНИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЯМА ПРОМЯНА СТАВА ПО ЗЛЕ.
+3
 
 
А пък Путин отишъл при Ванга на 8-ми май 2022 и я питал: Кога ще влезна в Киев и тя му казала: БЕ ти къде мислиш, че се намираш???
0
 
 
БСП са на страната на убийците и изнасилвачите на деца. Каква изненада ...
-1
 
 
Притеснен от инфлацията, Кирил Петков отишъл на гледачка. Попитал я дали скоро ще се оправят нещата в България и ще се успокоят ли цените. Тя му отговорила: "Не се притеснявай, до една година всичко ще е спокойно и цените ще са стабилни" Тогава по-уверен Петков я попитал: А колко ще струва хлябът след една година?" Гадателката отговорила: 25 рубли
0
 
 
Кво има да знаеш .Що ти доволен ли си от тия палячовци ,рекордна инфлация ,спекула ,хаотични движения,провал на политиката спрямо Македония ,безчинстващи украински паразити -те кво с два чифта топки ли са та ще се разпореждат у нас ,връзвахме наистина бедстващи Сирииски бежанци с свински опашки та чак и се гордеехме с това ,семеиствата им поставяхме в лагери .Мутрите се завърнаха вече са бизнесмени .Страмно е това което се позволява в България
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: