Балабанов: Крайно време е майките на децата с увреждания да получат своето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
13:32 / 19.01.2022
689
Внесохме проект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ в деловодството на Народното събрание, защото е крайно време майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкова дълго време пълнят площадите у нас. Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

Знаете битката на майките на децата с увреждания, която продължава повече от две години и половина, продължават да стоят на палатка в триъгълника на властта, защото в последните години управлението на ГЕРБ умишлено потъпкваше и не правеше реформи по отношение на този закон, каза още Балабанов, съобщава БГНЕС.

Депутатите разглеждат на първо гласуване промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Вносител на измененията е Министерският съвет. В проекта на програма за четвъртък са и първите четения на промените в Закона за акцизите и данъчните складове, както и на измененията в Закона за данък върху добавената стойност.

В дневния ред са предвидени и ратификациите на: Паралелното споразумение за защитен механизъм между България като кредитор и Единния съвет за преструктуриране като кредитополучател; Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране.

Очаква се парламентът да приеме и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за взаимопомощ по наказателноправни въпроси между държавите - членки на Европейския съюз и Допълнителния протокол към нея, Конвенцията за трансфер на осъдени лица и Европейската конвенция за екстрадиция с двата допълнителни протокола към нея.

Виж коментарите (3)

Още по темата (11):
18.11.2018 Каракачанов за исканата му оставка: Цяла нощ мислих, работя по 30 часа на
ден!
17.11.2018 Извънредно: Волен Сидеров поиска оставката на Красимир Каракачанов!
16.11.2018 Протестиращите майки отпразнуваха оставката на Валери Симеоновс кръшно
хоро
16.11.2018 Официално: Бойко Борисов прие оставката на вицепремиера Симеонов!
16.11.2018 Валери Симеонов обясни защо е подал оставка
16.11.2018 Извънредно: Валери Симеонов подаде оставка!
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).