Баневи искат баня всеки ден и страдат, че постоянно са с едни и същи дрехи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:45 / 02.12.2018
3538
Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са арестувани във Франция, изпитвали битови мъки в килиите си, тъй като нямали право на баня всеки ден, разказаха източници от полицията. Претенциите на семейството, свикнало на охолен живот, затруднили затворническите власти във Франция, тъй като в страната има правила за всички арестанти. Във Франция, както и у нас задържаните се къпят по график - 2 пъти седмично. Евгения е приела по-тежко ограничението от мъжа си. Съпрузите трудно се примирявали и с факта, че всеки ден са с едни и същи дрехи. Зад решетките Баневи са разделени - те дори не са в един и същи град.

Евгения е в женски арест в Марсилия, а Николай - в Екс ан Прованс. Градът се намира на 30 км от Марсилия. Съпрузите се виждали само на заседанията по делото им за екстрадиция. Потърсен за коментар, френският им адвокат Венсан Пенар каза за “24 часа", че не може да обсъжда оплаквания на клиентите си, тъй като това е лична информация. Лаконично посочи, че те се чувстват добре. По неофициална информация Баневи се очаква да кацнат в София на 6 декември.

Те се отказаха да обжалват решението на апелативния съд в Екс ан Прованс за връщането им у нас. 72 ч по-късно се очаква прокурор да поиска от съда постоянния им арест. След акцията срещу Баневи МВР пусна снимки от луксозното им имение в “Бояна". “Свидетелите го наричат “мавзолея", Баневи го наричат “корпоративна резиденция", каза след операцията зам. главният прокурор Иван Гешев. Съпрузите са обвинени задочно в престъпно сдружение за присвояване и данъчни престъпления. Засега според прокуратурата има данни за присвоени над 1,5 млн. лв. от химическия завод “Полимери" - Девня.

Виж коментарите (3)

Още по темата (33):
21.07.2020 Върнаха къмпинг "Каваци" на семейство Баневи, те се опитват да влязат във владение
22.02.2020 Николай Банев се изгаври с главния прокурор от затвора
14.02.2020 Банева: Никога не сме били бегълци, доброволно се върнахме в България
26.11.2019 Бургаският съд запорира имущество на Баневи за над 140 млн. лева
21.10.2019 Десет адвокати бранят милионерите Баневи в съда
24.09.2019 Делото срещу Баневи тръгва на 21 октомври
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).