"Басейнова дирекция" извърши проверки на плажове за изземване на пясък от морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:37 / 26.11.2019
1171
Експерти на Басейнова дирекция "Черноморски район“ провериха сигнал за багер, изкопаващ пясък в близост до морето и изграждащ укрепителна дига на плаж "Академика" в Равда. При обхода на плажа се  установи, че изградената дига е в южната част на плажа с дължина около 150 метра и височина 3-3,5 м. Проверяващите констатираха, че има следи от тежка техника по пясъка, но няма следи от дейности във водния обект. По време на проверката на плажа няма налична техника.

Басейнова дирекция извърши и редица проверки на други плажове по южното Черноморие и плажове на север от Варна. На територията на община Несебър са проврени плажове: "Сл. Бряг-север, "Сл. бряг-централен“ и "Сл. Бряг- Юг“ и на трите са констатирани изградени пясъчни диги. На територията на община Поморие са проверени плажове: "Поморие-Централен“, "Поморие-Юг“ и "Поморие-Изток“ където е констатирано изграждане на пясъчни диги на два от тях.

Изградени пясъчни диги има и във Варна на плаж "Рапонги“,  в к.к. "Свети Константин и Елена“ плажове: "Астор Гардън“, "Азалия, "Слънчев ден“ и "Кабакум – Центален“, както и в к.к. "Златни пясъци“– по цялото протежение на плажната ивица. Сравнително малки диги са изградени на плаж  "Краево – Централен“. На територията на община Каварна, са проверени: "Каварна централен“ и "Икантълъка“.

При всички проверките не е констатирана дейност във водния обект и нарушаване на Закона за водите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).