Баща и син са убийците на германеца в Добирчко! Искали 100 000 лв. откуп

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:32 / 22.10.2021
785
Както Burgas24.bg информира, трупът на немски гражданин е бил открит тази сутрин в село Соколово, край Балчик.

По този повод от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна информираха, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за убийство на чужд гражданин.

Данните за разследването бяха предоставени на средствата за масово осведомяване от административния ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров на брифинг.

Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в Р. България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин, постоянно пребиваващ в Р. България.

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР - Добрич, ТД "Национална сигурност“ и сектор "БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление - убийството на германския гражданин.

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата. 

Двамата мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство - престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“.

В брифинга взеха участие още окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, ръководителят на териториалната структура на ДАНС, директорът на ОД на МВР в града старши комисар Явор Колев.

Апелативният прокурор на Варна изказа благодарност на своите колеги от Окръжната прокуратура в Добрич, служителите на МВР, ДАНС и ГДБОП за усилията им по разкриването, документирането и събирането на доказателства за извършеното тежко криминално деяние.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).