Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Баща преби съученик на сина си
Автор: Екип Burgas24.bg 09:33 / 06.12.2015Коментари (17)868
© Нова тв
Пореден случай на агресия във варненско училище. През седмицата обществеността беше взривена от новината, че баща е пребил съученик на своя син.

На 2 декември шестокласникът Ивелин се прибира от училище, когато бащата на негов съученик изненадващо го напада.

"На улицата изскача от някакъв храст и започва да го налага с юмруци. Поваля го на земята и продължава с ритници. И така докато се прибере вкъщи", разказва Таня Янева, майка на потърпевшия ученик, пред камерата на Нова телевизия.

"Цялата задна част на главата е подута, с кръвонасядания. Много е уплашен. Каза ми: "Тате, този човек щеше да ме убие"", разказва бащата.

Ивелин е настанен в болница за наблюдение, а родителите му вадят медицинско и се заканват да търсят правата си в съда. Извършителят на побоя е Адриян Гранитски, баща на Диян. Мъжът се съгласи да се срещне с екип на Нова телевизия. Разказа, че синът му, който е с две сърдечни операции и белодробна интервенция, е малтретиран многократно от Ивелин.

"Най-накрая стигна до там, че го преби. Скачал е на главата му и го е ритал. На следващия ден му е казал, че ще му насини и другата страна. Едната му страна беше насинена цялата", разказва Адриян Гранитски.

Думите на бащата потвърждават и родителите на други деца от класа. Споделят, че агресивното поведение на Ивелин е проблем, на който търсят решение вече шест години.

"И децата подаваха жалба, ние като родители подаваме жалби. Просто резултат няма. Знаем, че детето има проблем и учим децата си буквално да странят от него, да се пазят. Точната дума е да се пазят", заявява Десислава Жекова, майка на дете в 6б клас.

От училището не отричат, че има проблем с поведението на битото дете, но са категорични, че с всички деца се работи.

"Имаме педагогически съветник, съвет имаме, всички педагози сме тук. Можем да окажем помощ и да се вземат мерки навреме, за да не се стига до такива неща", заявява Марийка Александрова, помощник-директор на ОУ "Христо Ботев".

Въпреки взетите мерки обаче ситуацията излиза от контрол и така се стига до инцидента от преди дни.

"Четири шамара да съм му ударил и четири пъти да съм го ритнал. Съборих го няколко пъти на земята умишлено, за да предизвикам някакъв страх. Ние трябва да си защитим децата по най-бързия начин", заявява Адриян Гранитски.

Деца с агресивно поведение има във всички училища и в повечето случаи институции и педагози са безсилни пред проблема. Безсилни са, защото рядко родителите признават, че детето им има нужда от помощ.

"Сбили се две деца и трябва да се намеся на момента. Ако аз нямам разрешение от родителите, как да го направя. Няма лоши деца. Има деца с лоши постъпки и всъщност целта е тези постъпки да бъдат трансформирани към добри", обяснява Марияна Пантелеева, педагогически съветник.

Според наблюденията на педагогическите съветници всяко пето дете проявява различни форми на агресия. Обидните думи, заплахите и юмруците са станали начин на общуване между учениците.

"Не си дават сметка децата, дори ако искате и родителите, че с една такава думичка - това си е агресия. Казват: "Ние не сме го чули, ние в къщи не говорим така". Да възможно е да не се говори, но те имат толкова достъп до информация, интернет, другарска среда", коментира още Марияна Пантелеева.

"Опитваш се да постигнеш нещо, да работиш с детето си и в един момент едно такова проблемно дете да го смачка, за броени дни да го смачка", заявява Десислава Жекова.

Родителите на Ивелин признават, че детето им има избухлив характер. Но не смятат, че вината е само в него.

"Колкото е виновен моят син, толкова са виновни и другите деца, защото той реагира обикновено по-изострено, когато бъде провокиран. Водили сме го на психиатър. Хората като професионалисти ми обясняват, че просто детето е свръх активно", заявява Севдалин Цветанов, баща на Ивелин.

По данни на образователното министерство случаите на агресия в родните училища са се увеличили три пъти. Само за миналата учебна година те са над 4000, като най-много са случаите на физическа агресия между учениците, следвани от вербалното насилие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 06.12.2015 г.
+1
 
 
Незнам дали е имал основания или не, но е смешно да видиш как 30 годишен полага 10 годишен и дъртия в случая да не си понесе последствията за тази постъпка. Ако е голям мъж да набие бащата на лекенцето, а не него... много много жалко...
+1
 
 
6 години некадърния педагогически съвет не е могъл да си свърши работата! Не 6 години, 6 дена няма да ги чакам тия мижитурки, преди да го смеля от бой това говеда, барабар с баща му, от който най-вероятно тръгва и основния проблем! 6 години... Какво чакате бе, олигофрени, да убие някое дете, преди да вземете мерки ли?!
+3
 
 
Най-продуктивното в тази постъпка на родител-защитник е "... Много е уплашен." И правилно - това беше и целта! Като си възпрепятстван да учиш детето си със сердечни операции да се отбранява връщайки удари, значи, имаш задължение да го направиш сам! След като държавата и закона не ни осигуряват защита на нашите деца, ЗАДЪЛЖЕНИ сме да ги защитим сами. И аз, ако се наложи, ще набия насилника (контролирано), вместо да уча детето си да се бие, което в много случаи довежда и до неволно осакатяване.
+1
 
 
От много малки стават изруди ,бой по манерката докато им умекне темето .
+5
 
 
Не съдете човека, правилно е постъпил. Това детенце сигурно живее втори живот и кои знае през какви мъки е преминало това семейство. Малко му е и смятам че всеки би постъпил така. Жалко е само това, че няма управия вече, щом си го знаят и толкова години не могат да го вкарат в правия път....
+8
 
 
Аз помня как в моето училище всеки ден се четеше за наказани поради какви ли не причини, а и не доста рядко имаше изгонвани ученици. В моя клас имаше един такъв дето си просеше често боя и накрая се сетиха да го изхвърлят. Но 6 години и да го оставят този паляк да си прави каквото си иска - това нито са учители, нито са родители...
+12
 
 
Малко му е даже на нещастното уродче. Ако наистина е толкова "хиперактивно" да го запишат на някой активен спорт - да си хаби енергията правилно, а не да си бие съучениците. Щом 6 години никой не го е вкарал в правия път с добро - значи това му се полага, даже по-голяма порция
Aнонимен
на 06.12.2015 г.
+13
 
 
какво значи хиперактивно??? Това не оправдава поведението му и не означава,че може да тормози децата наред.Правилно е постъпил този баща, като му е дръпнал здрав тупаник.Сега малкия мноооого ще се замисля дали да посяга на съученик още веднъж.
+6
 
 
На учителите им дай само увеличение на заплатите , за работа с деца са далеч от тази мисъл,правилно е решил бащата , нека друг път пак да бие .
Aнонимен
на 06.12.2015 г.
+19
 
 
И аз бих постъпил като този баща.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: