Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бащата-наркоман от Варна изпаднал в умопомрачение, не разпознал детето си, а видял заплаха!
Автор: Пламена Николова 13:32 / 25.10.2019Коментари (3)1543
©
Илюстрация
Бащата-наркоман, който опита да убие 7-годишния си син, е действал в състояние на умопомрачение, научи Varna24.bg.

Дългите години под влиянието на наркотици и лечението с метадон довели до психични отклонения, които във фаталната сутрин са предизвикали у 42-годишния Борислав маниакално състояние, при което той не е разпознал детето си, а е видял в него някаква заплаха. Това е провокирало своеобразна защита, при която той е намушкал синът си с нож, коментира за медията ни Анна Конукова, началник Отдел "Закрила на детето" във Варна. 

На специално заседание днес експертите от отдела са обсъждали по-нататъшните мерки, които ще вземат по случая. 

"Срещата, която имахме днес бе по линия на координационният механизъм за защита на деца, жертви на насилие. Предложено беше след изписването на детето, то да бъде настанено при бабата и лелята. Поне няколко месеца бащата няма да има достъп до сина си, като се има предвид, че той е получил усложнения от самонараняване и в момента след операция се възстановява в болницата. След това му предстои лечение в психиатрията и едва след като излезе от там прокуратурата ще повдигне обвинение и ще стане ясно дали ще бъде задържан или освободен.

След като бъде изписан обаче, той ще бъде настанен в друго жилище, с което разполага семейството, така че да няма пряк контакт с детето, а ние ще поискаме срещите със синът му, ако има такива, да бъдат провеждани в контролирана среда. Към момента Борислав е законният настойник на детето, след като преди години майката заминава в чужбина и родителските й права са отнети. Много е вероятно обаче предвид случилото се и бащата да загуби родителските си права, тъй като макар и да бъде лекуван, той няма да се възстанови напълно и ще има риск за детето, а законът ни дава право да заведем дело за отнемането на правата му като родител.

В такъв случай бабата и лелята ще се грижат за момченцето. Обсъждаме на този етап нуждата от това с детето да работят психолози след изписването му от болницата. Най-вероятно момченцето ще бъде насочено към Център за социална подкрепа. Информацията, с която разполагаме е, че преди нападението, Борислав е бил загрижен и внимателен баща, компенсирал е с внимание липсата на майка, не е имало други случаи на насилие. В момент на умопомрачение обаче сутринта, докато всички са се приготвяли за работа, а детето за училище, той е нападнал сина си. Станало е за минути, не е имало някакъв конфликт преди това. И сега въпреки предстоящото лечение не е ясно какъв ще е ефектът от него, може да има подобрение, но може и да се влоши. Затова на този етап сме издали административна заповед детето да бъде представлявано от неговата баба", обясни за медията ни Анна Конукова. 

Припомняме, че по информация от прокуратурата във Варна Борислав, който направи опит да убие родния си син, ще бъде привлечен като обвиняем едва когато здравословното му състояние позволява това. В резултат на самонаранявания той е получил усложнения и е претърпял хирургическа интервенция, обясни днес за Varna24.bg говорителят на Окръжна прокуратура във Варна прокурор Радослав Лазаров.

"Мотивите на мъжа са в процес на изясняване. Той е претърпял хирургична интервенция, след като се е опитал да се самонарани. Когато изясним случая ще излезем с публична информация." 

Седемгодишното момче, което бе намушкано с нож от баща си в областта на корема, е в стабилно състояние в болницата, след като е било оперирано, съобщи вчера д-р Петар Стамов.

Борислав е бил наркозависим. За лечение на наркозависимостта си е бил включен в метадонова програма. Опитът за убийство – престъпление по член 116, ал. 1, т. 3, във връзка с член 18, ал. 1 от НК, е станал в жилището, в което са живели бащата и пострадалото дете заедно с майката на Борислав.

По първоначални данни 42-годишният мъж е отказал да пусне детето си в чужбина, за което е настоявала майката, която работи зад граница.

Мотивите за тежкото престъпление ще бъдат изяснени в пълнота в хода на разследването по случая.



Още по темата: общо новини по темата: 2
04.11.2019 »
24.10.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.11.2019 г.
0
 
 
Майката не е в никаква чужбина. Проститутка и наркоманка.
Aнонимен
на 25.10.2019 г.
0
 
 
Затвор И само затвор на тоиа гат
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: