Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Безпрецедентен казус: Не могат да запишат деца в градина, защото не са имунизирани!
Автор: Екип Burgas24.bg 16:09 / 17.09.2021Коментари (7)1746
© Plovdiv24.bg
Интересен казус изпрати Борислав Стаматов, обществен посредник на Пловдив:

"На вашето внимание изпращаме казус, свързан с възникнали проблеми при приемане на деца, които се връщат от чужбина, в общинска детска градина без задължителни имунизации. 

Казусът е следният:

В приемната на Обществения посредник на територията на община Пловдив постъпи сигнал, който вероятно ще засегне родителите на много деца. Конкретният сигнал касае многодетни родители, които са живели доскоро във Великобритания и преди няколко месеца те са решили да се върнат у нас окончателно.

След завръщането си в България изпадат в невъзможност да запишат децата си в общинска детска градина поради факта, че децата им не са ваксинирани със задължителните за българските деца ваксини, а във Великобритания ваксините, касаещи деца, не били задължителни.

В сигнала се изразява недоумение защо има двоен стандарт и изисквания за частните и общинските детски заведения, тъй като в частните детски градини може да се запише дете без имунизации, а в общинските това е невъзможно.

В контекста на поставения въпрос трябва да се отчете фактът, че пандемията от ковид-19 оказва огромно влияние на цялото човечество и много българи, които са родители на малки деца, се връщат или тепърва им предстои да се върнат в България и ще се окажат в същата ситуация.

Ние считаме, че този въпрос трябва да се реши нормативно, за да не се чувстват тези деца и семейства дискриминирани. Нужни са работещи решения, които да отговарят на динамиката и ритъма на съвременния живот. В тази връзка с наше писмо от 14.09.2021 г. поискахме министърът на здравеопазването и министърът на образованието и науката да се произнесат по възникналия казус".



Още по темата: общо новини по темата: 36
23.09.2022 »
03.02.2021 »
12.10.2020 »
15.05.2017 »
12.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Естествено, че няма да ги допуснат, има си правила ! Да си ваксинират децата и ще могат да посещават ясла и градина. А за анти ваксърите има , както сте писали, вариант да пратят детето на частна ясла/ градина, където няма подобно изискване. И това не е безпрецедентен казус, а просто непознаване на правилата от родители, които не са живели тук дълго време.
+1
 
 
Аз пък бях в Калифорния и пушех мерихуана.После отидох до Флорида и там също пуших.След това ходих до Канада и на връщане към Бг, се прибрах през Нидерландия.И на двете места пак пуших необезпокояван и напълно законно.Обаче като се прибрах в БГ и ме арестуваха и вкараха в ареста.Плюс това ми казаха,че мерихуланата била в група 1 на най-опасните наркотици в БГ ,по подобие на хероина.Не разбирам как така стават тези работи.И най-вече защо ме дискриминират в пушенето.Отправих запитване към няколко служби и сега очаквам да се произнесат по възникналия казус.Нужни са работещи решения, които да отговарят на динамиката и ритъма на съвременния живот.
0
 
 
Господина като недоумява, да се връща обратно на острова. Аман от недоволни и неблагодарни имигранти. Всяка държава си има правила и закони. Да се жалваш, че не те устройват законите е смешно и некоректно чак статия да се пише. Ама като стане време да си правите зъбите, да искате социални привилегии ще си чупите краката да се връщате в Родината, иначе сте първи да плюете България, ама я си пуснете детето на градина в Англия, да видим как ще се издържате! Събирай си жалкия куфар и да те няма!
+3
 
 
Посетих Германия и шофирах по аутобана без ограничения на скоростта. Завръщайки се в България бях принуден да шофирам с не повече от 140 км/ч по магистралата. Недоумявам как е възможно това. Този въпрос трябва да се реши нормативно, за да не се чувствам дискриминиран. Искам да шофирам с динамиката и ритъма на аутобана и в България. Желая КАТ да се произнесат по възникналия казус.
+7
 
 
Какво му е безпрецедентното на този казус??? Първо, един поп беше осъдил обищната в Стара Загора или Сливен ли беше, но на втора инстанция загуби. НЕВАКСИНИРАНИ не се допускат до ясла и градина, това е! Така е и в частните градини...амм лицензираните частни градини (даже на някои отва им е първият въпрос!). Е в някакви детски къщи и т.н. (т.е. НЕлиценцирани частни градини) няма проблем да не са ваксинирани вероятно, ама то не можеш да забраниш на хората да се сдружават в кооперативи и къщи. Нещо не схващам, в Англия не са били задължителни, не са сложили, еми тук са и да слагат, какво толкова??? Логиката не е задължително, няма да го сложа е просто БЕЗ КОМЕНТАР! И само между другото в английския график за ваксиниране на деца от 1 до 15 се включва противогрипна ваксина всяка година....тъпи са хората да, да!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: