Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Биков: Напът сме да си разпаднем парламентарната република
Автор: Екип Burgas24.bg 21:40 / 04.05.2023Коментари (2)504
© NOVA
Имахме по-скоро разговори. Дори колегите от другите партии уточниха, че това не са преговори. А по-скоро един начален разговор, в който да можем да проверим, макар че знаем основните посоки на останалите политически сили, а те нашите – доколко сме склонни да направим определени отстъпки. Не сме говорили за нито една личност, нито за кандидатура за министър, нито за кандидатура за министър-председател. Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA News Тома Биков от ГЕРБ-СДС, коментирайки проведените в четъвъртък разговори с БСП, ДПС и ИТН. 

По думите му ГЕРБ ще постави въпроса са списък с имена, така, както направи с "Продължаваме промяната". "Когато имаме яснота за бюджета, за програмата – какъв ще бъде срокът. Аз лично съм от хората, които смятат, че трябва да работим за мандат от 4 години. Защото това е нормалното, когато се структурира едно управление. Логиката за мандат от 6 месеца е, че може да се стигне до това. Всичко зависи от задачите, които ще се поставят пред едно такова правителство и какво ще може да свърши то за това време. Но 6-месечният формат и вариант предполага, че този кабинет трябва да приеме бюджета и някакви важни закони във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост, след което да отидем на избори и да се върнем в изходна позиция".

Биков подчерта, че дори след нови избори ситуацията няма да се промени съществено. "Моята прогноза е, че на нас ни предстои да живеем в една ситуация на напрежение много дълги години. Не мисля, че това политическо напрежение, дори политическата криза, в която сме, да бъде решена по един ефективен начин – тя ще отмени факта, че в българското общество живее в един цивилизационен разлом", посочи той.

И допълни: "Не съм голям оптимист. Не мисля, че политическият елит ще се справи с тази ситуация. Не с правителството. То може да се направи. Аз виждам изключително ниско ниво в тази група от хора, които са в градския център и по-космополитни. Те са си избрали изключително неграмотно политическо представителство. Абсолютно неспособни хора ги представляват в НС. И те трябва да го знаят. Предполагам, че скоро ще го разберат, защото това не може да се скрие. Това са хора, които не могат да постигнат нито една цел – нито национална, нито партийна, нито лична. Това са хора, които не знаят защо са в политиката и нямат никакъв интелектуален капацитет да се борят за каквото и да било. За съжаление сме в една лодка с тях".

Той коментира и преговорите с БСП, ДСП и ИТН. "Не съм аз човекът, който ще коментира кой става за министър. Мога да кажа кой не става. Асен Василев не става за министър. Той и тази група не трябва да бъде пускана в изпълнителната власт. Да си стоят там, където са го пратили хората. Моето мнение е, като казвам кабинет от личности, по-скоро разбираме правителство, което ще зависи от НС. За различните политики ще търсим различни мнозинства. В този смисъл личностите в този кабинет трябва да са достатъчно търпеливи и достатъчно комуникативни, за да намерят подкрепа за своите политики".

"Ясно мнозинство по определени позиции няма как да има. Имаме различия. Но може би това е начин за сформираме едно стабилизационно правителство. Това не означава, че е стабилно. тези стабилизационни периоди не продължават в България толкова кратко“, коментира Биков.

"Трябва да сме наясно, че за да говорим за политики и бюджет, трябва да изберем правителство. Говорим си с колеги, които казват, че ще подкрепят, "това, в което вярваме, но кабинет няма да подкрепим“. Ами като не го подкрепите, пак ще идем на избори. И с ПП договорихме тримесечна законодателна програма, но от нея няма смисъл, ако няма правителство. И те казват, "за да има правителство – да си наредим партийните секретари – кой полуграмотен, кой сега завършил училище". В политически план те са полуграмотни, част от тях са и напълно неграмотни, начело и с лидерите им", подчерта той.

"Това трябва да спре. Или ще блъснем някъде държавата и тя ще се разпадне, или ще започнем да се държим като нормални хора. И ще престанем да ходим след хора, които не знаят къде се намират и цял живот разтягат локуми. Напът сме да си разпаднем парламентарната република, защото, когато един парламент не е в състояние да изпълнява основната си задача, а тя е да си  излъчи управление на страната и изпълнителна власт - тогава какъв е смисълът от него?“, попита Тома Биков.



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще седнете всички и ще се разберете, няма къде да ходите. Няма да оставим да ни пробутате решетниковия евтин сценарий. Тук не е Туркменистан и никой няма да остави някакъв президент да прави каквото си иска.
Aнонимен
на 05.05.2023 г.
0
 
 
След като интересите излизат извън интересите на България и интересите на Българския народ Разпадането на парламентарната република е започнало! И то не от сега!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: