Биков: Решенията в Народно събрание трябва да се взимат по нестандартен начин

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:31 / 21.10.2022
522
Ние сме в тежка ситуация не толкова заради избора на председател, а заради това, което Министерството на финансите представи като проект за бюджет за 2023 година. Тя ще бъде много тежка. Предвижда се 6% дефицит, 15 млрд. лева дълг, нулев икономически растеж, инфлация от над 6%. Уточнява се, че ние трябва да изтеглим дълг, но не се знае дали ще ни го отпуснат. Това заяви в предаването "Тази сутрин“ народният представител ГЕРБ-СДС Тома Биков.

"Как си представяте Кирил Петков, който арестува Бойко Борисов незаконно преди 5 месеца, да постигне консенсус с лидера на ГЕРБ по някаква кандидатура? По-добре Петков да се дръпне назад. Всеки трябва да направи отстъпки – и ние, и останалите. Ако някой не е готов за отстъпки, ще блокира процесът“, каза още той.

"Нито ние сме склонни да гласуваме за кандидат на ПП, нито те за кандидат на ГЕРБ. "Демократична България“ направиха две предложения – ротационен председател или най-възрастният депутат да води. Ние приехме и двата варианта, а "Продължаваме промяната“ не се съгласиха с нито един“, обясни Биков.

Той коментира и разговор между представители на ГЕРБ-СДС, Кирил Петков от "Продължаваме промяната“ и евродепутатът от БСП Петър Витанов в кулоарите на Народното събрание:

"Едва ли в коридора може да се постигнат някакви пробиви. Ние по принцип си говорим в коридора - това е нормално. Вие очаквате да се бием ли? То и до там може да се стигне. Следващата стъпка е по улиците да се бием. Това е правило в представителната демокрация – да поискаш обяснение от политическия си опонент, не знам Екатерина Захариева, Христо Гаджев, Петър Витанов и Кирил Петков“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (843):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Ивайло Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Георги Киряков: Последните събития ще мобилизират електората за радикална промяна
Още новини от Национални новини:
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Стана ясна причината за тийнейджърското меле в Габрово
Празникът на розата тази година ще ни поднесе огромни изненади
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици!
Младите българи в чужбина искат да се върнат обратно у нас
Никола Минчев: Тръгваме с амбиции за широко представителство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).