Битата лекарка: Нанесе ми 2 силни удара по главата, а после ме зарита

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:21 / 29.10.2016
907
Пострадалата лекарка от Центъра за спешна медицинска помощ към МБАЛ-Пазарджик д-р Гергана Анчева ще остане още няколко дни в отделението по неврохирургия на бившата Окръжна болница, където се възстановява от полученото комоцио, шок и ужас от непредизвикания с нищо побой над нея.

"Имам бели петна, но си спомням, че агресивният младеж ми нанесе два силни удара по главата, единият от които бе по лявото ухо, а след това започна да ме рита. Нямам думи да опиша и изкажа ужаса си от преживяното. 

Май агресията стана нещо "нормално" за болниците у нас, а това е много тревожна тенденция, която засяга хора от всяка възраст", коментира д-р Анчева, която има над 30-годишна практика като лекар.

Тя няма обяснение с какво толкова е предизвикала подобна агресия по време на прегледа на пострадал при автомобилна катастрофа роднина на нападателя си, който бил заедно с баща си.

"Това, което исках да направя, бе да преместим пациента на болнична носилка, а те искаха веднага да дойде хирург. Всичко стана, докато се опитвахме да преместим пациента. 

Бодигардът Петър Дандинов се опита да спре насилника, но също пострада. Извиках полицията, но не си спомням какво стана след това", допълва д-р Анчева.

Тя възнамерява да си търси правата за нанесената й телесна повреда по съдебен път и ще заведе дело срещу 18-годишния побойник.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха
Жегата през лятото може да докара много главоболия на младите род...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
Военна техника тръгва по пътищата у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).