Бивш шеф на полицията: Ще самоубият Евстатиев!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
16:49 / 20.01.2016
1557
Не ми идва на акъла как Иван Евстатиев може да е свършил това. Но като знам стрелчани що за хора са - те ще го линчуват! Майка му би го застреляла! Или този път може реално да го самоубият. Това заявява пред "България днес" бившият шеф на пазарджишката полиция Жоро Стоицев.

Ексченгето припомня, че след трагедията със сестрите Белнейски Иван Евстатиев е открит прострелян с куршуми в гърдите и главата. Заключението тогава е опит за самоубийство или нещастен случай. Евстатиев оцелява, но никога повече не говори за трагедията с Белнейски.

А предисторията с "участието" на Евстатиев в този заплетен казус е следната. По времето на безмилостното убийство на двете сестри той е кмет на Пазарджик. Два дни, след като са намерени телата на убитите и изнасилени момичета, Евстатиев пуска слуха, че в престъплението е замесен синът на тогавашния зам.-министър на транспорта Георги Петърнейчев - Атанас.

Следствието успява да докаже, че младежът е невинен, а според Стоицев очернянето на семейството на Петърнейчев е част от червените "партийни игрички". 

"Изляха му една кофа помия и човекът трябваше да се чисти", казва Стоицев. Именно с това ексченгето свързва и опитът за самоубийство.

Изданието припомня и друго провинение на бившия градоначалник на Пазарджик - пак по "тънката" част. През есента на 2004 г. Иван Евстатиев е замесен в скандал с проститутки. Момичетата от контингента на сводника Киро Лозенеца са били наети да обслужат служители на кметската администрация и беларуска делегация, гостувала в града. 

Лично кметът Иван Евстатиев бил поръчал проститутките на Киро Лозенеца, а след това платил за услугите им. Евстатиев, естествено, категорично отхвърля обвиненията и се кълне в паметта на баща си, че по никакъв начин не би опетнил името му.


Виж коментарите (2)

Още по темата (40):
06.02.2019 Какво се случва с бившия кмет и ученичката, с която прави секс?
15.08.2018 Осъденият за изнасилване на ученичка кмет излезе от затвора предсрочно!
05.05.2017 Ташкена Колчева: Клиентът ми е в потрес, не е продумал нито дума!
02.05.2017 Пловдивският съд прати за 6 г. в затвора екскмет за секс с ученичка!
25.04.2017 Лекар: Ирена не е била девствена, когато е станала случката с екскмета
27.01.2017 Лекар установил, че Ирена не била девствена, бащата: Детето ми е
почтено
Още новини от Национални новини:
НСО с позиция срещу Денков: Охраната не му била отнемана, имал ос...
Проучване: ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пред ПП-ДБ, ДПС се нарежда ...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...
Наш блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Ето как да проверите номера на избирателната си секция и мястото ...
Прокуратурата с първи коментар за обвинената във фалшификации Лен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).