Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бивши министри на туризма откриха заедно изложение
Автор: ИА Фокус 13:58 / 15.02.2023Коментари (0)423
Министър Илин Димитров официално откри 39-то издание на най-голямото и престижно изложение в туризма у нас - "Ваканция и СПА ЕКСПО" 2023, информира Министерството на туризма.

Организаторите на изложението бяха отличени със "Златна роза" за принос в туризма.

"За тези 39 години се смениха два строя, България излезе от социалистическия блок, влезе в НАТО, стана член на ЕС, деноминираха се парите ни, преживяхме кризи, преживяхме COVID-19, случиха се ред световни катаклизми. И през цялото това време си остана едно сигурно нещо – и то е, че ще има Ваканция и СПА." С тези думи министър Илин Димитров даде старт на инициативата, символ на устойчивост и традиция в туризма у нас близо 4 десетилетия.

Той изтъкна приноса на организаторите в лицето на двигателите зад това знаково събитие – Бисерка и Вихра Огнянови и им благодари за тяхната упоритост и последователност през годините в името на общата кауза - работата в името на българския туризъм. С тези думи министър Димитров връчи на организаторите грамота и "Златна роза" – символ на институцията и на българския туризъм за техния принос и упоритост през годините, докато преследват мечтата си, издигайки престижа на българския туризъм.

При откриването на изложението министър Димитров подчерта факта, че туризмът е пресечната точка и сфера на дейност, която опира до почти всяка една област от обществения живот, дава отражение или се влияе от нея и накрая обединява усилията на всеки един от нас в едно общо цяло, което наричаме имидж на дестинация България. По думите му само така може да бъде издигнат престижът както на страната ни, така и този на професионалния облик в сектор туризъм. Той посочи, че това изложение е ключово за туризма и открои поставените тази година акценти в съпътстващата форума програма - качеството на обслужването и кадрите в туризма.

За тържественото откриване на престижното международно изложение на поканата на Министерството на туризма положително откликнаха досегашните заемащи длъжността министри. Служебният министър д-р Илин Димитров отправи специални благодарности към предшествениците си и подчерта, че с присъствието си те подкрепят важното послание, че туризмът е процес, който не трябва да се прекъсва и да се политизира.

След като даде символичен старт на наситеното със събития тридневно изложение, което привлича публика, журналисти и много утвърдени професионалисти от сферата на туризма, министър Димитров направи обиколка по щандовете и лично поздрави участниците във "Ваканция и СПА ЕКСПО 2023“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: