Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесмeн: При мен няма заплата под 2000 лева
Автор: Екип Burgas24.bg 11:15 / 30.05.2024Коментари (12)1244
©
Ще се справи ли българският бизнес, внасяйки работна ръка от Индия. Темата в "Здравей, България" по Нова телевизия коментира зам.-председателят на УС на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев.

"Индия е един голям резервоар на кадри. След две години тя ще е 1/5 от световната работна сила. Това са квалифицирани кадри, които знаят английски", подчерта Дачев. По думите му българите не искат да работят. 

Според зам.-председателя на УС на БТПП мащабите вече са различни и светът е глобално село. 

"Официално в Бюрото по труда са регистрирани 14 000 души. Има един огромен дял и които нищо не правят. В България не работят само тези, които не искат. След 2 години ще имаме нужда от 800 000 души. Сега в момента има вътрешна миграция. Зимата много хора работят на едно място, а през лятото на друго две работни места биваха заемани от един човек. Тях обаче вечеи ги няма."

"Аз като работодател по-лесно ще се разбера с някой, който говори английски, а не румънски. Просто няма хора."

"В момента най-много се търсят средни, квалифицирани кадри - апаратчици за електронна и химическа апаратура. Хора с дисциплина и такива, които имат някаква базова подготовка. Няма работа, например, за психолози, икономисти и юристи. 86 % от тези, които завършват такова висше образование, трябва да намерят друга заетост. Образованието и нуждите на бизнеса в България не са обвързани."

"Всичките заплата при мен са над 2000 лева. Това е минимумът. В България всеки стои до майка си и баща си до преклонна възраст."









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хора има - образование и пара няма. Направиха училищата акционерни дружества, които НЯМАТ полза да изгонят дори най-големите лентяи и нехранимайковци. Като добавим и некадърността след това, като добавим и всичките кол-центрове в които са заети може би няколко десетки хиляди човека, като добавим и невероятната заплата от 2К лева и ето ти го крайния резултат. Нали по морето се бяха нахъсали, че ще наемат масово украинци - и к'о станА? Тоз госсин да отиде първо до Индия, да види как се живее извън лъскавите квартали. Ако не иска - в интернет има достатъчно клипчета какво е положението с чистотата, отпадъците и т.н. Като искате да имате кадри - отглеждайте си такива! Наемаш хора, обучаваш ги, предлагаш им подходящо възнаграждение, връзваш ги с договор и неустойки и така.
-1
 
 
“В България всеки стои до майка си и баща си до преклонна възраст." ++++ Под това твърдение се подписвам с две ръце. Голяма част от безделниците и нехранимайковците са такива мамини дечица! Народопсихологията ни е такава, да не се изпоти дИтето, да не настине!
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 30.05.2024 г.
0
 
 
За една работа която се заплаща относително нормално..... Винаги ще намериш хора! Вижте каква какафония става за Народното сълрание и Европейския Парламент!
До кога Тиквеницзи ще управляват България?
на 30.05.2024 г.
0
 
 
Това което казва не е съвсем вярно! Работа за Юристи има! И то Много! Но порди ниската покупателна способност на нуждаещите се и тяхната особено ниска квалификация и компетентност! Те няма да бъдат Наети!
0
 
 
Пълни глупости...няма СПТУ -та в България и това е големия проблем...другия е със заплащането !
+3
 
 
Само като прочетох, че индийците са "квалифицирани кадри, които знаят английски" и ми стана ясно, че този човек май никога не е работил със или не е наемал индийци. Имам пряко впечатление от индийците в ИТ сектора, за останалите индустрии нямам идея, ама там, над 85% не са нищо особено, даже мога направо да кажа, че не стават (софтуера на самолетите Боинг, дето падат напоследък, е писан точно от индийци, пакистанци и подобни). Английският им е много лош, а заради акцента им съвсем нищо не се разбира (а съм работил с французи и италианци). Уменията им масово са под всякаква критика. Разбира се, има и кадърни и качествено образовани индийци, но те няма да дойдат да работят в БГ, да си го признаем. Друг проблем е, че тук, т.нар. средно специално образование вече го няма, каквото беше преди, и сега всички искат да става висшисти след средното, да работят "на бюро" и да вземат 2К стартово чисто.
+7
 
 
Чиче, не смяташ ли, че тая мантра "няма хора" вече тотално се изтърка. Повтаряте го от 25 години, само и само да оправдаете нежеланието си да давате нормални заплати. Всичките ни бизнесмени са на това ниво. Стигнахме до там, наистина да няма хора, защото на българите им писна да чакат и отиват на запад. Давал 2000 лв заплата! Ами кажи за каква работа - програмист ли, заварчик ли, чистачка ли!? Има значение! За тая държава надежда вече няма. Причината е, че парите попаднаха в ръцете на хора като този, които нямат грам представа какво да правят с тях. Затова след 50-тина години тук българи няма да има! Територията ще бъде мирно превзета от индийци, непалци и тем подобни!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Олимпийски игри в Париж 2024
Хороскоп за деня
Лято 2024
Гръмна склад за фойерверки край Елин Пелин: Има пострадали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: