Благотворителни прожекции на български филм събраха 5643 лв. за децата на Украйна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:13 / 07.04.2022
797
Общо 5643 лв се събраха от 12 благотворителни прожекции на "Петя на моята Петя".

Средствата ще бъдат дарени по кампанията на УНИЦЕФ "Помогни на децата в Украйна".

"Благодарен съм на партньорите и най-вече на зрителите, някои от които гледаха филма за втори и трети път. Това показва колко е голямо сърцето на българина. В такива моменти е много важно хората да си помагаме без значение от цвят на кожата, религията или разбиранията." - споделя продуцентът Николай Урумов и добавя - "Специални благодарности на ръководството, учителския колектив и учениците от СУ Константин Петканов в Бургас.

Те се организираха и закупиха 64 билета за една от благотворителните прожекции в града. Децата са бъдещето. Затова има значение какъв пример им даваме и как им помагаме. Това е и едно от посланията във филма."

Благотворителните прожекции се реализираха благодарение на продуцентската компания БЪФ Пикчърс, Cinema City, Кино Арена, Община Бургас, дистрибуторът на филма bTV Studios и копродуцентската компания Concept Studio.

"Петя на моята Петя" продължава своето световно турне. До момента филмът е показан пред пълни зали в над 20 града, като предстоят прожекциите в Саутхемптън (8.04), Кеймбридж (09.04), Бирмингам (10.04) и Лондон (15.05), където специални гости ще са Юлиан Вергов и Николай Урумов. Поради огромния интерес от българите в чужбина броят на прожекциите и дестинациите продължава да расте. Всички дати и градове се обявяват във фейсбук страницата на филма.

"Петя на моята Петя" е вдъхновен от ярката личност на изумителната Петя Дубарова. Той не е биографичен, но вълнува с темите, които поставя - за смелостта да бъдеш различен и да отстояваш идеалите си, за волята да се пребориш с несправедливостите на системата и кога матрицата успява да ни превърне в "консервни кутии без етикети".

Засяга темите за образованието и неговата роля в живота на подрастващите, за емпатията между децата и възрастните. Не подминава тръпката от първата любов и нуждата от приятели по пътя към постигане на един по-добър свят.

Актьорският състав включва Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Албена Павлова, Алена Вергова, Ясен Атанасов, Мартин Методиев, Моньо Монев, Орлин Павлов, Искра Донова, Васил Банов, Емил Марков и Александър Милчев. Режисьор е Александър Косев, зад камерата е Иван Вацов, а сценарият е дело на Нели Димитрова и Валентина Ангелова. Продуцент е Николай Урумов с "Бъф Пикчърс". Разпространява се от bTV Studios.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4310):
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).