Близнашки: Всички разходи на служебното правителство са неизбежни и крайно необходими

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:04 / 26.09.2014
1613
В момента се работи по предложението за актуализация на бюджета, което ще бъде представено в понеделник на социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество, каза пред журналисти премиерът проф. Георги Близнашки. Министър-председателят увери, че служебният кабинет ще подготви предварително всичко необходимо, което ще създаде нормални условия за следващото правителство и нормален начален ритъм на работа на следващото Народно събрание.

Проф. Близнашки отново подчерта, че има пълен консенсус за това, че актуализацията на бюджета е неизбежна.

"Длъжни сме да предложим нашия вариант, а мнозинството в следващия парламент ще трябва да поеме отговорност", посочи министър-председателят. Той припомни, че служебното правителство наследи много необезпечени ангажименти.

"Буквално гасим пожари. Няма излишен разход, който да има за цел да печели обществено одобрение, точно обратното - всички разходи са неизбежни и крайно необходими", коментира премиерът и посочи за пример разходите, свързани с преодоляване на последиците от наводненията и усилията да се нормализират отношенията с Европейската комисия по отношение на възстановяването на плащанията по оперативни програми.

Министър-председателят припомни, че 428 избирателни секции в целия свят ще бъдат разкрити за българите в чужбина. Нормалната работа на секциите зад граница ще бъде подпомогната и от компетентни служители на администрацията, за да няма впоследствие никакви твърдения за фалшифициране на изборите и всички да сме спокойни, че вотът на българските граждани е легитимен, подчерта още проф. Георги Близнашки.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Мъж измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Главчев: Очаква се България да се присъедини към ОИСР до края на ...
В сезона на кърлежите: Как да се предпазим от ухапване?
Стенограмата от заседанието на правителството разкрива мотивите з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).