Близо 60 000 седмокласници се явяват на външно оценяване по математика

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:37 / 17.06.2020
664
Днес се провежда втората малка матура - седмокласниците ще бъдат препитани по математика. Изпитът започна в 9 часа и ще продължи 150 минути. Децата ще решават 23 задачи.

 

Заради пандемията всеки ученик трябва да носи маска, а на входа ще се мери температурата му. Във всяка класна стая ще изпитват не повече от 10 деца. Те ще седят на метър и половина разстояние и могат да си свалят маските, докато решават задачите.

В училищата вече натрупаха опит как да провеждат изпити в условията на пандемия при затегнати мерки срещу разпространение на заразата.

 "Седмокласниците успяха да се мобилизират, въпреки че наблюденията ни от НВО в понеделник оставиха впечатление, че отсъствието от училище сякаш им отне усещането за реална класна стая. Децата бяха по-притеснени и травмирани, за разлика от отминали години", смята директорката на столичното 105-то Средно училище "Атанас Далчев". Тя е на мнение, че те вече са привикнали и на днешния изпит се чувстват по-спокойни.

 рещу разпространението на коронавируса в училището, ръководството е предприело всички необходими мерки. Учениците ще влизат в сградата през два различни входа и с маски. На всеки вход и във всяка класна стая има дезинфектанти. Броят на учениците в класната стая също е намален.

"Част от материала е премахнат, тъй като учениците бяха не в реална, а във виртуална среда. Матурата ще премине както досега, няма промяна във формата. НВО се състои в два модула. Първият е 60 минути. В него има 20 задачи, които децата попълват във фиш за отговори. Вторият е 90-минутен, при който децата работят върху задачи", обясни директорката.

В понеделник се проведе външното оценяване по БЕЛ. Резултатите от двете малки матури ще излязат до края на юни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).