Бойко Борисов: Болни сме и заради липсата на пречиствателни станции

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:49 / 14.07.2015
1046
Гордея се с построените вече пречиствателните станции, досега всичката тази смрад се изливаше в морето и реките. Неслучайно сме най-болната нация. Хранене, пиене, околна среда и ето ти болестите. В момента от 56 пречиствателни станции, 35 са абсолютно готови. Вижте тези във Варна, в Поморие. Досега какво е било, 2 млн. пътници има само бургаското летище, а то е без пречиствателни станции", заяви премиерът Бойко Борисов на дебата "Деветте пътя към еврофондовете: Околна среда".

Премиерът изтъкна и борбата чрез еврофондовете да се подобри управлението на отпадъците и чистотата на въздуха.

"Реформа е да направиш нещо лошо и неефективно, да е добро за хората", заяви Борисов. Заради това в екологията се правят реформи, обясни премиерът. Той похвали всички правителства, включително и това на Пламен Орешарски, че не са спрели да работят за подобряване на околната среда.

"Помните преди 10 години какво беше. Боклуците се хвърляха в деретата, заводите бълваха цветни пушеци. Само затварянето на Кремиковци и изчистването на София от пушеците в цветовете на дъгата, каква реформа беше. И държавата не загуби нищо, само спря да поддържа един губещ завод", каза още Борисов.

"Няма по-голяма подкрепа за бизнеса и здравето на хората от това да са ти чисти водите, въздуха, да ти е чиста природата", изтъкна премиерът.

Министър-председателят благодари на археолозите и еколозите за подобрената работа с тях при големите инфраструктурни проекти.

"Помните преди тръгнахме и ние и еколозите остро, но сега вече си знаем урока, питаме ги и строим. Иначе спомняте ли си заради блатните кокичета, Лиляна Павлова с гумени ботуши взе и ги премести. Не сме погубили нито едно цветенце. С 1 г. забавихме Хемус, за да изгнездят щъркелите. 5-6 млн. лв. по памет повече дадохме за Струма заради водния дърдавец, да се разхожда. Минахме с мост, колкото бул. "Брюксел". Не се шегувам, наистина благодарим на еколозите за твърдостта, правихме тунели за мечки, за вълци и мрежи за птичките", каза още Борисов.

87,5% вече е усвояемостта на парите за екология от предния програмен период, каза премиерът.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение за пенсиите
Диана Русинова: Автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 км...
Сиромахов: Хайде вече спрете да оправдавате провалите си с държав...
Жената от катастрофата с Петков и автомобил на НСО е с опасност з...
Зов за помощ! Калин има нужда от средства за животоспасяващо лече...
По този начин може да бъде намалена разликата в средната заплата ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).