Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: Докато аз съм на власт няма да допусна етнически ужас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:35 / 10.03.2019Коментари (1)1371
©
С ДПС имаме разбиране по една тема - натовската. Ние никога не сме били в коалиция с тях и никога няма да бъдем. В същото време съм показал уважението си към тази партия. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на асамблеята на Жени ГЕРБ във Велико Търново.

"За вас, жените сме направили много. Отвърнете ни с добро. И ние сме нежни души. Аз имам началник - Цвета Караянчева. И президентът има началник. За Цветанов да не говорим", пошегува се Борисов и уточни, че темата е много сериозна. 

"Не знам, един ден, като се пенсионирам, какво ще говорят от БСП. Сигурно сега, ако падне комета, ще кажат, че е паднала по времето на Борисов", заяви той.

А по сериозните теми премиерът заяви:

"Южен поток" беше спрян от Брюксел заради корупция при обществените поръчки по времето на БСП (кабинета "Орешарски", б.а.). "Бургас - Александруполис" беше спрян заради опасност от разливи по Черно море", възмути се Борисов от това, че БСП депутати го упрекват, че не са реализирани енергийни проекти.

По думите му тази година АМ "Хемус" ще е готова до Ябланица, ще мине отстрани към Търново и оттам към Търговище. "Остава си старият, а магистралата ще мине по-горе, по равното. Заради състоянието на икономиката се увеличиха тировете", обясни Борисов.

"Никой повече от нас не е толкова зависим от Черно море. Кой каквото иска да ми приказва, на тириста няма да му е приятно да си лежи на яхта и да мине край него бронетранспортьор". Така министър-председателят напомни, че е твърдо "против" военни обучения в Черно море.

Той подчерта, че е прави всичко, за да има мир в региона, пише "24 часа". Спомни си как по време на бомбардировките над Сърбия военните самолетите са завивали над неговата къща в Банкя.

"Аз съм участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон. Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща".

"Понеже бяхме във Варшавския договор, имаше противостоене на НАТО, и това ни спаси. Иначе хиляди масови гробове щеше да има като в бивша Югославия. Ужасно, чудовищно време, сътворено от БКП/БСП", уточни той.

Той обясни, че бива упрекван в уйдурма с ДПС. "Защо не е ДПС? В ГЕРБ имаме десетки хиляди мюсюлмани. Цветанов на всеки, от всяко село му знае името. Сега 10 минути може да изрежда имена. Идват избори. Най-лесно е да се приказва, но нека да има все пак мяра", апелира премиерът. 

"Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани", кипна Борисов.

"Какво правите? Ограда?", питал Ердоган по телефона българския премиер. "Между нас само метеоролозите може да кажат, че има захлаждане", отвърнал му Борисов. След като видял, Ердоган пак му се обадил и отсякъл: "Какво ти леко съоръжение? Това си е ограда." "Нищо, аз и теб ще пазя, като се напълни Европа с мигранти", успокоил го Борисов.

Относно Brexit:

"С Тереза Мей два пъти говорих за 10 дни. Колкото повече наближава крайният срок (29 март), толкова по-неясно става. Подготвяме се с английските колеги за най-лошия сценарий", поясни премиерът.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Боко какво се обедняваш та то си е видно.Това са само празни думи.Уважавал ги кои и защо.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: