Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: Управляващите ще изхарчат парите и ще избягат
Автор: Екип Burgas24.bg 17:54 / 18.05.2014Коментари (3)1206
©
"Орешарски ще бяга, той нали така направи преди четири години - задължи ме с половин милиард пасив в държавата. Изхарчи парите до август и избяга. Те това се готвят да направят до октомври. Дотогава каквото има да изхарчат и да оставят ние пак да стягаме колана. Няма шанс държава, която не работи, да има просперитет", коментира Бойко Борисов пред журналисти във Варна във връзка с изказването на Пламен Орешарски, че няма опасност НЕК да фалира.

По думите му за една година сегашното управление е задължило енергийната система със 600 милиона повече заради потискането на цената на тока. 

"Ние се опитвахме също да задържим цената на тока, за да я понесат хората. В един момент не можеше да се задържа повече и повишихме цената. Видях разчетите. Или трябваше да фалирам НЕК, както прави Орешарски в момента, за да поддържа ниска цена на тока. Разликите отиват в НЕК и дълговете й минават вече 3 милиарда, затова не дават цифри. Всяка фирма в България е задължена до 31 март да предаде финансовия си баланс. Само НЕК не ни дава, защото не бил готов", коментира Борисов. 

"Оставихме им БЕХ на 3 милиона, сега са над 2 милиарда. Няма как да ги гледаш тези цифри и "пощальонът" да говори, затова ги крият до изборите. Техният шеф на ДКЕВР каза преди месец, че трябва да се вдигне цената на тока. Смениха шефовете, за да може до изборите да говорят, че цената на тока ще пада. При мене мините бяха на печалба, сега взеха 20 милиона, за да си платят заплатите", каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че предишната Тройна коалиция е приела Закона за възобновяемите източници във връзка с коментарите на министър Драгомир Стойнев, че причина за дисбаланса в енергийната система са присъединените по време на управлението на ГЕРБ възобновяеми енергийни източници. 

"Аз с "пощальон" няма да споря, те ако искаха да говорим на тези теми, щяха да се явят на вота на недоверие. Напомням на този човек, че предишната Тройна коалиция прие Закона за възобновяемите източници. Когато има действащ в сила закон, кой може да спре инвеститорите да не инвестират. Този "пощальон" чува ли се какво говори, нещо повече - те умишлено бяха сгрешили закона тогава и това го има черно на бяло. Ние на два пъти им намалихме цената и накрая спряхме тези възобновяеми източници, въпреки огромния вой на посланици и инвеститори. Съпартийците на Стойнев бяха приели закон за 860 лева за вятъра и за слънцето. Ние променихме закона, то излиза, че ние сме присъединили. Как няма да присъединиш, когато законът те задължава да го направиш", посочи експремиерът.

Във Варна Бойко Борисов обърна внимание и на факта, че сегашното правителство е извадило магистрала "Хемус" от оперативната програма и са заявили, че ще я строят с пари на българските данъкоплатци. 

"Те никога няма да построят "Хемус" с пари на данъкоплатците. Разликата е, че аз щях да им я построя магистралата само с 15% пари на българите, другите 85% щяха да дадат европейците. До 2020 година за "Хемус" няма да се мисли. Това е първото голямо поражение върху Северна България", посочи Борисов. 

Според него магистралата е жизненоважна за туризма в този регион. Във връзка с проекта за преместването на пристанището във Варна Бойко Борисов каза: 

"Те са царе на представянето - Дунав мост има четири първи копки преди да дойда аз, АЕЦ "Белене" има три първи копки, "Южен поток" го чакаме всеки месец да го открият. Те в това отношение са царе - да гледат от кораб къде какво ще има в светлото бъдеще. Но това пристанище без магистрала "Хемус" ще има излаз само към Крим. Надявам се варненци да си дават сметка. Не знам какво трябва да направим в Брюксел в последствие. Да се молим и да върнем "Хемус" обратно в оперативната програма", коментира Борисов. Той припомни, че Дунав мост 2 и магистрала Люлин са били 100% провалени проекти. "Правили сме го два пъти, да се надяваме, че ще го направим трети път", посочи Борисов.

Бойко Борисов коментира и проекта "Южен поток": "Няма по-нормално нещо от това, придобитият в България природен газ да може да тече по тръбите на "Южен поток". Лидерът на ГЕРБ допълни, че след няколко години България ще бъде основен производител на газ за Европа, защото в страната ни има огромни количества конвенционален газ. Не само находището "Хан Аспарух", а и в Терес, Силистар - доказани, с приключени сондажи. 

"Румънците започнаха да теглят газ от находището "Хан Аспарух". Румъния добива газ, както ние добиваме 12% от Галата. Всяко наше забавяне е пари за държавата. Трябва да им се дава зор всеки ден да пуснат газа оттам", обясни Борисов. 

Той бе категоричен, че няма да подкрепи строителството на АЕЦ "Белене". Според него единият реактор от АЕЦ "Белене", който е 2/3 платен, е трябвало да се прехвърли в Козлодуй.

Във Варна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов присъства на откриването на допълнителното крило на детска градина "Детски свят" в ж.к. "Владислав Варненчик", което ще обхване още две групи от 60 деца. 

Проектът е реализиран благодарение на отпуснатите по време на управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов 4 млн. лева за строителството на нови детски градини. 

С откритите места в детските градини през миналата година, както и останалите, които предстои да бъдат открити до края на годината, проблемът с недостига на места в детските градини във Варна ще бъде окончателно решен.



Още по темата: общо новини по темата: 210
15.07.2014 »
24.06.2014 »
05.06.2014 »
04.06.2014 »
04.06.2014 »
02.06.2014 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
С теб сме генерале!Поведи ни към победа над червената сволач!
+5
 
 
бойко е пич :) съсела е гомно местана е кирлива чалма а сидера :) а .... къф беше тоя :) баси идиота
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Бюджет 2024
Политическо противоборство в САЩ
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: