Бойко Борисов: Веднага да отменят мораториума, той изкривява пазара

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
14:55 / 30.12.2021
866
На 31 декември трябваше да потече азерската газ, от 10 месеца има други управляващи, ние за това време правехме по 800 км на "Балкански поток". Едните работят денонощно, а другите не, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

От близо 10 месеца не управляваме, за да си търсят оправдания с нас. Бих препоръчал на колегите веднага да отменят мораториума. Извънредно заседание, ден не трябва да се губи. Мораториумът до такава степен изкривява пазара, коментира той.

За покачаването цените на тока Делян Добрев показа графика, според която от май и юни, когато бе сформирано служебното правителство, цените започват тенденциозно да се покачват, за да достигнат 450 лв. "Това е 4 пъти повече спрямо прогнозната цена на регулатора. Цени за първото тримесечие за следваща година около 700 лв.", каза още Добрев.

Делян Добрев подчерта, че бизнесът от 10 дни иска спешна среща правителството заради тока, а такава среща все още не се случва.

На свой ред Борисов се зачуди защо днес бизнесът е на среща с президента. "Или вече сме реална президентска република, за да отиват работодателите там, или работодателските организации са изчерпали контактите си с правителството", заяви бившият премиер.

Нашата цел не е да ги нападаме, а да споделим нашия опит. Това какво е казал президентът ще има значение, когато станем президентска република, каза още той.

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).