Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов: За 2013 г. правителството залага над 150 млн. лв. повече за здравеопазване
Автор: Екип Burgas24.bg 09:15 / 29.09.2012Коментари (3)562
©
"Правителството полага изключителни усилия в тежката икономическа и финансова ситуация, за да осигури средства за закупуване на нова апаратура, за модернизиране на болници и цялостното подобряване на здравните услуги в България. За 2013 год. предвиждаме с около 150 - 160 млн. лв. повече в бюджета за здравеопазване." Това заяви премиерът Бойко Борисов след като заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова присъстваха на "9-та годишна среща на Евро-Азиатския мост" в град Правец. Конгресът се провежда под патронажа на министър-председателя, в периода 28 - 30 септември.

По думите на Борисов качественото лечение не може да се осъществи без най-новите достижения в областта на кардиохирургията и без прилагането на най-добрите терапевтични практики и научни постижения.

"За първи път България е домакин на събитие от подобен ранг. Фактът , че тук има над 200 участника от 20 държави показва значимостта на тази среща, а провеждането й в нашата страна доказва признанието за професионализма на българските кардиохирурзи, а по този начин се развива и нашата икономика.", категоричен е министър-председателят.

"Целим подобряване и разширяване на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания и тяхната диагностика, защото това е не само медицински, но и социален проблем у нас, тъй като те зачестяват през последните години.", допълни още той. Според него форумът ще допринесе не само за развитието на специалността кардиохирургия, но и за обмен на информация, която ще доведе до по-качествено лечение на българските пациенти.

"За страната ни е чест, че е домакин на подобно събитие в навечерието на Световния ден на сърцето. Развитието на кардиохирургията в държавата ни е изключително важно за нас. То дава шанс на българските граждани за качествено и модерно лечение на най-застрашаващата болест - сърдечно­съдовите заболявания.", подчерта министър Атанасова.

Тя изрази благодарност към българското ръководство по кардиохирургия, че подпомага успешно провеждането на националната здравна политика. "Държавата винаги ще подкрепя развитието на българските кадри на световно ниво.", заключи министърът на здравеопазването. Организатор на форума е Българската асоциация по гръдна, сърдечна, съдова хирургия, с президент проф. д-р Генчо Начев.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Забелязвате ли колко страшно гледа Б.Б. към сърдечносъдовите заболявания? Сигурно вече са намалели с някой и друг процент!
0
 
 
"Развитието на кардиохирургията в държавата ни е изключително важно за нас. То дава шанс на българските граждани за качествено и модерно лечение на НАЙ- ЗАСТРАШАВАЩАТА БОЛЕСТ - СЪРДЕЧНОСЪДОВИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ.", подчерта министър Атанасова. " Прости й, Господи, вероятно е казала тази безсмислица, защото няма медицинско образование, или защото премиера я й е нашепнал.
Aнонимен
на 29.09.2012 г.
+1
 
 
До кога ще лъжеш нагло, Боко. Вече никой не ти вярва. Гледай къде да се скриеш, че май сопата ще ядеш.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Пролетни бури удариха страната
Бум на коклюш в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: