Бойко Борисов на важно посещение заедно с двама министри

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:02 / 20.12.2020
996
Премиерът Бойко Борисов е отново на обиколка из страната. Този път в Пазарджик, където са изградили ново депо за боклук в града, чиято стойност е за над 19 млн. лева. Заедно с него бе здравният министър Костадин Ангелов, както и на екологията - Емил Димитров - Ревизоро.

Кметът поясни, че старото депо вече е рекултивирано с 4 млн. лева., а неговият капацитет е бил изтекъл още далечната 1986 г.  Поясни, че това са били тежки проекти и благодари на властта. "То затова не е правено защото струва 31 млн. лева", обясни Борисов. "Да хвърляш по ливадите е безплатно. Затова не е правено. След това ходят, запалят по ливадите. А след това Ангелов вика първи сме по смъртност.", каза премиерът, който отбеляза, че на мястото на депото преди е било една поляна, пълна с боклуци. 

Емил Димитров поясни, че депото ще обслужва 7 общини. Борисов разгледа депото и инсталацията за сепариране, чиято цел е да се намали обемът, който след това да отиде в клетката за депониране. Част от вторичният отпадък пък го продават на други фирми, които го ползват за своята продукция. Премиерът изтъкна, че подобни депа се строят в Ямбол и Шумен.

Кметът на Пазарджик пък поясни, че ще разширят и обемът на пречиствателната им станция и така ще дадат възможност и на други населени места да се присъединят. Заяви, че до края на годината ще бъде обявена поръчката на Западания околовръстен път, а през март да започне стоежа, който за 2-3 години ще бъде довършен. Наред с това ще ремонтират още две пътни отсечки в общината - , които водят до Батак и Велинград.

Той благодари на Борисов за новата спортна залата и за ремонта на старата. Първата вече се изграждала, а втората- чакат финансиране. "Докато другите бърборят, ние изграждаме- депа, пречиствателни станции, Това води до подобряване на здравето на гражданите. Тези, които много обичат да бърборят, да се върнат назад и да видят какво са направили за 50 години и какво ние само за няколко години", каза Борисов.

Той уточни, че депото ще доведе до пречистване на въздуха и това моментално ще рефлектира върху здравето на хората.   Кметът е уверен, че ще идват нови инвестиции, включително и от Швейцария. Ревизоро пък поясни, че рехабилитират мрежата за язовир Елеко и всичко земеделски производители на 100 % в Пазарджишко ще бъдат захранени с вода, включително и този канала. А това станало възможно благодарение на заповедите на премиера Борисов. Язовирът "Попово" също щял да бъде даден на земеделците, който в момента е спрян.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1):
01.07.2020 Млада дама вдигна над 200 км/ч
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).