Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бойко Борисов събира всички кметове на ГЕРБ заради спрените пари от Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 11:46 / 05.06.2014Коментари (0)1126
©
БСП, ДПС и "Атака" държат всички властови лостове - ДАНС, МВР. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. Той подчерта, че БСП иска на всяка цена да управлява, "Атака" иска да е на всяка цена в парламента, а ДПС не иска да бъде завлечена от тях в канала.

"Сигурно се срещат всеки ден и не могат да се разберат. Няма как да се разберат", заяви Борисов.

"Мая Манолова направи Изборен кодекс - изведнъж искат касиране на изборите, а кой ги е провалил тогава? Кой прави Бобов дол? Кой допусна тези платени наблюдатели? Те. Да ги касират, ще ги бием още повече", категоричен беше Борисов.

Той предложи да бъде внесен закон, който ГЕРБ ще подкрепят, в който на фамилия Станишеви да се определи пожизнен пост - "висок, царствен за вечни времена". По думите му, ГЕРБ ще подкрепи да се намери длъжност на "това момче", за да мирне, защото не може да стане пръв в партията си.

"Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски", обясни Борисов.

По отношение на финансовото състояние на държавата, Бойко Борисов коментира, че към момента, пасивът в държавата е огромен, дефицитът е огромен, затова управляващите искат отново да теглят нови заеми, докато избягат.

"След като избягат, да казват - ние помните ли нещо увеличавахме. Още първият ден на следващото правителство трябва да се вдигне пенсионната възраст, трябва да се направят съкращения, да се връщат заеми с лихвите. Това не е честно към следващото правителство, което се прави в момента. Нима тези хора не говореха, че ГЕРБ прави контрабанда? А сега е огромна и дефицита е огромен", каза още Борисов.

Според лидера на ГЕРБ в думите на Лютви Местан се разчита, че съзнава, че не е логично партията победителка на всички избори досега и за български парламент, и за европарламент, да е извън управлението.

Бойко Борисов коментира, че не познава предложеният за министър на екологията, но СV-то му е впечатляващо. "Кой от тях имаше някакъв опит? Чобанов какъв опит има? Стойнев какъв опит има? Докараха всичко до просешка тояга. Нямат опит. Единственият опитен там беше Станишев и трябваше да стане премиер и да си носи политическата отговорност. Това е логиката в цяла Европа - лидера на партията победител става премиер или президент", посочи Борисов.

Бойко Борисов заяви, че некомпетентността на контролните органи в министерствата се прехвърлят в общините. "Сега са решили да касират изборите - прекрасно, ще похарчим още 20 млн. И без това искат да взимат заеми - още 3 млрд. Догодина, когато започнем да връщаме 4 и 4 с лихвите?", посочи Борисов.

Според него всички българи ще плащат, ще спират и фондовете. "Утре в 10.00 часа събирам всички кметове на ГЕРБ, защото всички пищят кански. Некомпетентността на контролните органи в министерствата се прехвърлят сега в общините", заяви той и припомни как по времето на ГЕРБ няма спрени еврофондове.

Бойко Борисов заяви, че по време на неговото управление не е имало никакви проблеми с обществените поръчки. "Когато се работи на такива мащаби, с такива големи обороти, винаги могат да се допускат грешки. Затова са именно тези контролни органи, които правят корекции на място", посочи Борисов.

Относно процедурата по "Южен поток" Бойко Борисов призова Орешарски да подпише и да си отиде, за да няма никакъв проблем с Брюксел. "Каква тръжна процедура? Тръжната процедура не помните ли, че я обявиха преди Нова година", подчерта още Борисов.




Още по темата: общо новини по темата: 345
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
24.12.2014 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: