Бойко Борисов със силен коментар относно делото, което му заведе Петков 

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
12:16 / 26.08.2022
716
"Странно как първата международна среща на Петков и Василев е била с "Лукойл“, така твърдят нашите източници. Ще докажем, че най-изгодното за Русия правителство е това на Кирил и Асен. С техните манипулации искаха да изглеждат като ястреби. Нима Русия не знае, че всеки трети снаряд в Украйна е български? Просто трябваше да има посредници“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който даде брифинг в централата на партията.

По темата със скъпите горива, ГЕРБ предложиха няколко варианта държавата да конкурира "Литаско“, които, според тях, директно ще свалят горивото под 2,50 лв. "Един вариант е държавата да купува директно от Русия. Така ще избегнем 1 лв. на литър да отива в Литаско, швейцарски фирми и т.н. Нарушава ли се конкуренцията? Не. "Литаско“ да си предлагат с лев по-скъпо, който иска ще купува“, предложи Делян Добрев.

Той изчисли, че от оскъпяването посредникът печели по 3,5 млрд. на година, а потребителите плащат разликата, тъй като скъпите горива влизат директно в цените на всички стоки по магазините. Вариант 2 е да се наложи 1 лев акциз на "Литаско“, който после да се връща при хората.

Борисов посъветва служебния кабинет да наемат добри адвокати преди да преговарят с "Газпром“, за да не се окажат тези преговори в тяхна полза при бъдещ арбитраж.

"Внимавайте! Ние затова преговаряхме с "Газпром“ с участието на ЕК. Да се обърнат към ЕК, да ги държат в течение за всеки ход, да ги поканят, има дирекции, да дойдат в България и да участват в преговорите. Ако и това счупят, вече няма правителство, което ще се оправи. Няма наше предупреждение, което да не се е сбъднало“, каза той.

По темата с трагедията с Бургас Борисов изказа съболезнования и припомни, че Балканският път на мигрантите през България беше затворен, потокът минаваше през Гърция и Турция.

Борисов напомни още, че страната ни през годините е получавала похвали от евролидери, като тогавашният британски премиер Дейвид Камерън, унгарският Виктор Орбан, Жан-Клод Юнкер и други, за начина, по който се охранява българската граница.

"Каквато и ограда да се направи, няма значение, когато дойдат 40 хил. на границата с жени и деца. Тогава говорихме с ЕК и Реджеп Ердоган, той пое ангажимент да ги спира още на територията на Турция, а Европа дава милиарди“, припомни Борисов как в разгара на сирийския конфликт беше предотвратена кризата.

Лидерът на ГЕРБ коментира и делото, което заведе срещу него Кирил Петков. Той каза на медиите, че дори не иска да коментира ръгането на журналист с лакът, което никога президент или премиер не си е позволявал, но истинският проблем е, че това че това после беше изрязано от телевизиите.

"Не съм клеветил Кирил Петков. Не искам да коментирам завеждането на това дело. Да ръгаш журналисти и да караш телевизиите да ходят на друго място да те презаписват. Това друг бивш премиер не го е правил. Проблемът е към вас, защото вие го презаписахте. Той се изложи, ние го видяхме, но после на вашите видеоклипове го нямаше. И мисля, че Слави каза достатъчно по темата вчера", коментира той.

Виж коментарите (5)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
В болница връзвали насила 104-годипна жена
Българин спокойно отглежда банани в двора на къщата си
Туроператор с много обнадеждаваща информация
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
50 деца са с хранително натравяне в Сливен
PR експерт: ГЕРБ е тефлонова партия, ПП-ДБ да слязат от жълтите п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).