Бойко Найденов: Случаят на "Струма" ще отшуми и накрая пак няма да бъдат направени изводите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:49 / 26.11.2021
1280
Преди да е завършило разследването и преди да са събрани доказателства не може публично да се изнася основна версия за тежката катастрофа. Това заяви бившият директор на Националната следствена служебна Бойко Найденов пред БНТ за трагедията на "Струма".

За няколко дни не могат да бъдат направени основни изводи за виновността за катастрофата. Ако става въпрос за човешка грешка, то тя ще е насочена срещу водача на автобуса, но може да е починал и от инфаркт. В публичното пространство се насажда образ на лице, което е виновно, и за това трябва да се внимава, обясни Найденов.

Той призова да се изчака края на разследването, но и призна, че не винаги може да се стигне до истината. Разминаването е в говоренето. Едни свидетели могат да възприемат един по-интензивен пожар като взривена бомба. Разследването е това, което прави - да разпита различни хора, да установи, но взривът оставя следи. Чака се резултат, анализират се всички данни и тогава се стига до заключение, поясни Бойко Найденов.

"Може да е терорист Х изчезналият 8-ми човек, който е жив от катастрофата, може да няма такъв човек, но с едно такова говорене хората започват да не знаят в какво да вярват и накрая не вярват в нищо", коментира бившият директор на НСлС.

Бойко Найденов е сигурен, че и този случай ще отшуми и накрая пак няма да бъдат направени изводите. "Има една приказка, че корупцията убива и в случая убива." Така са сложени нещата, че автобусите пътуват непрекъснато, минават по два пъти на седмица границите и ако се установи, че през цялото време е бил на ръба на закона, то някои някъде не си е свършил работата. Така е и по пътищата с маркировките, категоричен бе Найденов.

Той е сигурен, че разследващите органи ще положат огромни усилия да разплетат трагедията. Не бива едни хора, които са замесени в даден казус, да се пускат различни версии, а други да го опровергават, каза още Найденов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (120):
07.03.2024 Собственикът на фирмата, чийто автобус изгоря на АМ "Струма", ще лежи в
затвора
23.11.2022 Посланикът на Северна Македония поднесе цветя на мястото на тежката автобусна катастрофа на АМ "Струма"
22.11.2022 Година след трагедията с автобуса на АМ "Струма" –  ужасът за оцелелите още е жив
17.10.2022 Близките на загиналите в катастрофата с автобус на АМ "Струма" могат да осъдят застрахователите на АПИ за над 2 млн. лв.
17.10.2022 Ето какво установи експертизата за катастрофата с македонския автобус на АМ "Струма"
02.10.2022 Пендаровски посети участъкa от АМ "Струма", където загинаха 45 македонски граждани
Още новини от Национални новини:
От 3 до 33 градуса през този месец
БНБ съобщи новина за лихвения процент
Шофьорите да внимават: Очаква се засилен трафик днес
14-годишно дете е в болница след бой в училище
Велика сряда е
Работодателят ви дължи минимум двойно увеличение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).