Бойко Рашков: Главният прокурор се самообвини в политически връзки

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
20:27 / 21.05.2023
625
"Главният прокурор се самообвини в политически връзки с действащи политици и партии от настоящия парламент. Всички забелязахме как една негова приятелка, с която е говорил, жена-политик… Той поддържа политически връзки не само с една партия". Това заяви депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков в предаването "На фокус".

Според него пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев е била глупава. "Когато си бил приятел, си трупал материали за него, държал си ги и в момента, в който те застрашат, ги вадиш. Това е нож с две остриета – може да засегне някой, от друга страна – ще покаже собствения си морал", каза Рашков и иронизира, че при посещението си в САЩ Гешев се е отбил до Холивуд и е научил някои актьорски похвати.

"Ако имаме Инспекторат, ако имаме Висш съдебен съвет, само за думите, че политическата класа е "боклук" Гешев трябва да излети", каза Рашков. Според него прогнозата е, че кабинет с първия мандат на ГЕРБ няма да успее да мине.

През 1998 г. Рашков беше избран за главен прокурор, но президентът Петър Стоянов не издаде указ за него. "Бях избран от ВСС за главен прокурор, предложението беше занесено на Петър Стоянов, който търпеливо изчака промени в Закона за съдебната власт, да бъдат избрани нови членове на ВСС, за да бъде избран колегата проф. Никола Филчев", каза Рашков. Той обясни, че ако е бил избран за главен прокурор тогава: "основното, няма да може да се държат дела "на трупчета", да се бавят дела като Барселонагейт, нямаше да пътуваме по пътища с 10 или 13 см по-тънък асфалт…".

Според него виждайки, че като ръководител на Националното следствие той работи добре с предишния главен прокурор Иван Татарчев, са преценили, че няма да е политически лоялен към съответна политическа сила.

Виж коментарите (1)

Още по темата (324):
26.01.2024 Отхвърлиха и втората жалба на Гешев, че не е възстановен като прокурор след уволнението му
10.08.2023 Гешев обжалва пред ВАС отказите да бъде преназначен като прокурор, а след това да бъде гласувана оставката му
20.07.2023 Бивш конституционен съдия: С действията си Иван Гешев е извършил ритуално самоубийство
14.07.2023 Гешев отказа да бъде охраняван от НСО
12.07.2023 ВСС прекрати процедурата по преназначаване на Гешев
05.07.2023 Политолог: Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата лидери
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Бизнесите, които печелят най много по празници и не искат Денят н...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
Европейската статистика: Българите работят най-малко допълнителни...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
След обществената реакция: Главчев разпореди решението за частнат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).