Бойко Рашков: Не се разпознавам в съобщението на СГП

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
19:59 / 18.01.2023
579
Не се разпознавам в съобщението на Софийската градска прокуратура (СГП), каза пред bTV Бойко Рашков по повод информацията до медиите, че СГП проверява за евентуално извършено престъпление бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от 48-ия парламент.

В съобщението от днес не се посочва име, а на описанието отговарят трима депутати – Рашков от "Продължаваме промяната“, Младен Маринов и Христо Терзийски от ГЕРБ.

"Не знам и не съм извършвал каквото и да е престъпление, така че отговарям само на изискването да съм бивш вътрешен министър и народен представител от сегашния парламент", заяви депутатът от ПП.

По думите му работа на прокуратурата е да пледира в съдебната зала и нейни представители нямат право да говорят, преди да има стартирал наказателен процес.

"Тези колеги, лаская ги като ги наречем колеги, са забравили елементарни правни принципи и етични норми", допълни той.

Бойко Рашков е категоричен, че не са го търсили от прокуратурата за евентуално престъпления и за пореден път става въпрос за самосезиране по публикации в медия, но без доказателства.

"Това са измислици на българската прокуратура и е срам за тази прокуратура, която в момента функционира в демократични условия в нашата страна. Тази прокуратура не е за тези условия. Тази прокуратура е придобила чист политически облик, действа успоредно с една друга политическа партия, която се нарича ГЕРБ, и ползват услужливи медии, чрез които да прокарват своите злонамерени идеи", обобщи ситуацията бившият вътрешен министър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).