Бойко Рашков не вижда драма за шефския пост в КПКОНПИ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:11 / 09.06.2022
733
Аз не съм чул нито от премиера, нито от вицепремиера каква е моята възраст, квалификация и не съм чул нещо друго, освен че в МВР се справяме отлично. 

С тези думи вътрешният министър Бойко Рашков отхвърли критиката на "младия депутат Станислав Балабанов", който тази сутрин заяви, че вътрешният министър е възрастен.

Вчера премиерът Кирил Петков обяви, че номинацията на ПП за шеф на КПКОНПИ ще е вътрешният министър и той бил най-подходящ, но от "Има такъв народ" го отхвърлили като възможност. Това че не е приемлива номинация в разпадналата се вече коалиция бе потвърдено и тази сутрин от Ива Митева

Коментарът си Бойко Рашков направи, след като бе представен анализът за работата на МВР от началото на мандата на правителството.

Аз не мога да се номинирам за шеф на КПКОНПИ, посочи Рашков, явно имайки предвид, че партия или ПГ трябва да го номинира, а това на практика още и не е станало. Ако парламентът гласува, може да се случи назначението, а ако няма необходимото мнозинство, от каквото е заплашено Народното събрание, просто няма да се случи. Кой прави драма от това, няма нищо особено. Какво е драматичното тука, няма драма, посочи Рашков.

Той смята, че всички данни на МВР показват категорично не само волята, а практическите действия, които се вършат в министерството. Ние не можем да изхвърляме хората от работа, но ако младият Балабанов иска да го направи, да дойде и да го направи, отсече Рашков.

Рашков отказа да коментира репликите, разменени между премиера Кирил Петков и регионалния министър Гроздан Караджов.

Прокуратурата да не се снишава, а да си върши работата, настоя не за първи път Рашков.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).