Бойни патрони, скрити в тайник на лек автомобил, откриха митничари на МП Капитан Андреево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:39 / 22.03.2022
596
Митническите служители откриха контрабандни 50 бойни патрона при проверка на лек автомобил.

На 17 март 2022 г. на ГКПП - Капитан Андреево пристигнал лек автомобил с чужда регистрация, управляван от С.Я. Той влязъл от Република Турция. Водачът не декларирал пренасянето на стоки и други валутни ценности. При последвала щателна митническа проверка във фабрична кухина, находяща се в багажното отделение на автомобила, митническите служители открили, укрити в чорапи, два броя картонени кутии, които съдържали общо 50 броя бойни патрона.

Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем С.Я., на 50 г., български и турски гражданин, за това, че на 17.03.2022 г. през ГКПП -  Капитан Андреево, обл. Хасково, с лек автомобил с чужда регистрация, е пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България без знанието и разрешението на митниците, боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 50 броя бойни патрони - престъпление по чл.242, ал.1, б. "г“ от НК. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "гаранция“  в размер на 2000 лева, както и "забрана за напускане пределите на Република България", освен с разрешение на Окръжна прокуратура - Хасково.

Разследването по случая се води от разследващ митнически инспектор при ТД "Митница Бургас“.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково са извършени множество следствени действия, като разследването по случая продължава.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Станишев: Много войводи, малко четници
Половината безработни у нас са със средно образование
Шофьор остана без работа заради фалшиво положителни тестове за на...
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение
Хлебар: Поредният предизборен фойерверк!
Тодор Капитанов: Кодексът на труда е най-нарушаваният закон у нас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).