Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бокова: Клеветническата кампания срещу мен е недостойна, натъжава ме
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 01.02.2016Коментари (4)685
© Bulfoto
Тъжна и разочарована съм от скандалите, които съпътстват българската номинация за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това заяви пред камерата на "Тази сутрин" по bTV генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. През годините избягвах да отговарям на каквито и да е нападки и недомислици срещу мен, защото така падам на тяхното ниво, допълни тя. Бокова определи нападките срещу себе си като "клеветническа кампания, пълна с лъжи и недосмислици".

Каквото и да реши българското правителството, лична драма за мен няма да има, каза Бокова. До седмици, не бих искала да кажа месеци, България трябва да определи позицията си коя ще бъде кандидатурата на страната за генерален секретар на ООН, допълни тя.

На въпрос за миналото на своя баща - Георги Боков - бивш главен редактор на "Работническо дело", Бокова заяви, че намира за абсурдно да я критикуват негови съратници.

"Ако вървим по тази логика, всеки трябва да каже кой е баща му", смята генералният директор на ЮНЕСКО. Според нея децата не бива да отговарят за постъпки на своите родители, защото "в едно демократично общество хората следва да са съдени за собствените си действията".

"Бях позабравила един език отпреди 25 години. От 25 години съм в публичното пространство, на практика за мен се знае всичко. През всички тези години съм работила съм за демократичното развитие на България", допълни Бокова.

Ирина Бокова категорично отказа да прави оценки на вътрешната политика, както и да се изказва по външната политика на правителството.

Тя не скри, че получава една от най-големите заплати в системата на ООН, която може да бъде проверено публично.

"На някои места ме питат "Вие кандидат на Франция ли сте?". Даже по-често ме питат "Вие кандидат на Китай ли сте, на Африка, на Латинска Америка ли сте?". "Ако съм кандидат, съм кандидат на България", заяви Бокова.

Ние тук сме се концентрирали в едни и същи географски позиции, смята тя. По думите ѝ, в надпреварата за поста на генерален секретар на ООН, успешният кандидат трябва да е подкрепен "ако не от всички страни членки, то поне от повечето".

Работи се върху включването на мартеницата в списъка за нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, както и по проект за Магурата и за общ проект за буковите на гори на Европа в общ проект.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.02.2016 г.
0
 
 
Да, вярно е, че не трябва да се издигат лица, свързани в голяма степен с онзи режим, но г-Жан Бокова е Ген. Секретар на Юнеско. Тя вече е на много високо ниво и е призната, и приета във висшия ешелон. Какво да се стори? Трябва да се подкрепи, защото скоро едва ли страната ще има шанса, наш сънародник да е кандидат за най- голямата в света организация като ООН.
+2
 
 
В Деня за отдаване на почит на репресираните и жертвите на комунистическия режим е недопустимо да се коментира издънката на едно от лицата на този режим. Все едно Германия да беше издигнала преди години дъщеря или син на някой от висшите ръководители на Третия Райх за подобен пост. Нейната кандидатура е поредното доказателство за изкривени евроатлантически ценности и че народ, който не помни своята история е обречен на гибел.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: