Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Болни от рак се "лекуват" с чесън, белина и керосин
Автор: Екип Burgas24.bg 10:34 / 01.06.2015Коментари (5)1287
©
Заради липсата на ефективна профилактика и бърз алгоритъм за диагностика страдащи от много лечими видове рак се самолекуват по рецепти от интернет и буквално загиват. Това обясниха специалисти по време на XIV национална среща с медиите на фондация МОСТ в курорта Албена на тема "Лечение леге артис в условията на здравна реформа".

"Когато един пациент не получи навреме нужната терапия, защото апаратурата не работи, няма пари за лекарства или го прехвърлят от лекар на лекар, той стига до шарлатаните, харчи пари и пробва всякакви илачи "от джоба на баба" - от екстракти от котешка стъпка или чесън до белина. Дори и някои от тях да оказват общо благотворно влияние върху организма, ракът настъпва. Губят пациентите, лекарите и морала на обществото", предупреди доц. Маргарита Апостолова от Института по молекулярна биология при БАН.

Съвети от Google и комшии за лечение с чесън, зехтин и керосин докарват до жесток разпад и смърт болни от агресивния рак на устната кухина, би тревога и доц. Павел Станимиров от МБАЛ "Св. Анна"-София. Туморите програсират само за 4-6 месеца, особено ако болният е пушач и пияч. Те са лечими само в ранен стадий, но тъй като приличат на афти, пациентите не бързат да търсят медицинска помощ. А и трудно я намират, тъй като няма доболнична помощ за лицево-челюстна хирургия, операции правят специалисти по уши-нос-гърло и дори коремни хирурзи, а пътят от джипито до точния специалист отнема месеци. Като резултат за 2 г. 16 българи са останали без лица заради огромни кожни тумори. Те косят най-често възрастни полски работници, изложени години наред на слънчева радиация. Явяват се като възелчета на носа и докато са малки, са лечими. Но заради ниската здравна култура и дългото лутане по етажите на здравната система част от пациентите накрая оживяват, но са обезобразени - без очи, носове и устни.

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 01.06.2015 г.
+2
 
 
Има много практики на нетрадиционна медицина, които помагат на онкоболни.Но трябва да се чете и да се мисли кое би ти помогнало, и най важното - човек не бива да се предава.Химиотерапиите помагат да преживееш 2-3 месеца в повече,но досега никой не са спасили.Алтернативната медицина ти дава шанса за живот 50:50.Понякога си заслужава да се рискува.
+4
 
 
Видях ви и химиотерапиите и лъчетерапията от зле на по-зле ме докараха. Алтернативната медицина с билки е много по-добра и се чувствам по-добре, откакто съм на нея няма нито разсейки нито странични ефекти, каквито имах от отровите с които лекарите ме тъпчеха само и само да приберат парите от клиничните пътеки. За да оздравееш се иска воля за живот и силна вяра.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: