Борислав Цеков: Убедителната победа на ГЕРБ показва, че партиите на промяната претърпяха огромен провал

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (1)
13:13 / 03.10.2022
599
Убедителната победа на ГЕРБ показва, че партиите на промяната претърпяха огромен провал. Това коментира за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Борислав Цеков, доктор по конституционно право в Института за държавата и правото при БАН и предедател на Института за модерна политика.

"Ние видяхме през последните година и повече провала на три експеримента, които бяха заченати с олигархична закваска и с участието на президентската институция. Първият експеримент бих го нарекъл улично-нарцистичния. Той се представляваше политически от вече отишлата в небитието формация "Изправи се! Мутри вън“ около Мая Манолова и т.нар. "Отровно трио“. Вторият експеримент, който се разгърна и също отиде в политическото битие, бих го нарекъл чалга-патриотарския – това е формацията на Слави Трифонов, която както още миналото лято се изразявах в медиите, ще танцува само едно лято. Днес вече това е реалност, те се появиха на хоризонта, провалиха се и изчезнаха от политическата сцена на практика. И третият експеримент, който тръгва по същата траектория надолу, е т.нар. инфантилно-хунвейбински експеримент, олицетворяван от "Продължаваме промяната“, които тръгват по пътя на партията на Слави Трифонов, т.е. едни избори, на които се появиха и спечелиха, сега дойдоха втори избори, в които загубиха, на следващи избори най-вероятно те ще имат още по-слаби резултати, дори ще се борят за оцеляване, след което също ще отидат в политическото небитие", коментира Цеков.

Той коментира още, че имаме убедителен вот на българските граждани в подкрепа на системните партии – ГЕРБ, ДПС. "Тук, освен успеха на ГЕРБ и ДПС, трябва да посочим на практика оцеляването на другите две системни формации – БСП и "Демократична България“. Разбира се, за БСП резултатът е плачевен от гледна точка на миналото на тази формация, но той е съвсем логичен с оглед на нейния кадрови състав и на политиката, която води през последните години".

Виж коментарите (1)

Още по темата (845):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
26.01.2023 Георги Свиленски: БСП направи възможното и това, което очакваха българските граждани
27.12.2022 Юрий Асланов: Политическа нестабилност ще се прилее в икономическа и остро ще се усетят социалните последици
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Слави Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
Още новини от Национални новини:
Анна-Мария е новата Царица на розата 
Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Обмислят нови обезщетения при пенсиониране
България е в челото по ръст на туристи в Европа
Техническа грешка на матурата по БЕЛ
"Хайде", "боя", "ерген" са с чужд произход


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).