Борисов: Ако трябва, ще отрежа магистрали, защото здравето няма цена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
11:40 / 23.06.2015
944
Много са нещата в България, които изискват кардинална реформа. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на форум на тема "Здравна реформа: Бизнес диагноза".

"Не случайно исках първо да видите, какво предлагаме с направените изводи с това, което е до момента. Финансовият министър казва, че влизат в здравеопазването 4 милиарда", обясни премиера и посочи, че ако се направи една сметка ще стане ясно, че в системата на здравеопазването влизат 8 милиарда лева, като се включат и парите, които домакинствата дават.

"Още толкова бих дал само да се получава качествено здравеопазване", заяви Борисов.

По думите му, ако трябва, ще отреже ЛОТ-ове, магистрали и от каквото хората искат, защото здравето няма цена.

"Откривали сме болници, мини ядрена централа направихме във Варна, за да произвежда изотопи и пак има недоволни хора. Такава апаратура, която има в нашите болници на средно европейско ниво няма, защото купуваме най-доброто", поясни той.

Премиерът каза още, че по време на гласуването на Закона за здравното осигуряване депутатите от ГЕРБ и РБ не са подкрепили увеличаването на броя на членовете на НЗОК, като допълни, че ще се консултира дали това, може да се промени.
 
"Целта не ви знам каква е - минахте 4 милиарда и все не ви стигат и хората са недоволни. Хората, като минат през автомагистрала "Тракия" казват - харесва ми удобно ми е, а на вас пари за по 10 "Тракии" даваме и хората са все недоволни", се обърна той към председателя на парламентарната комисия по здравеопазване Даниела Дариткова.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).