Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Борисов: Имаме ключова роля в газовите разпределения в Европа
Автор: Екип Burgas24.bg 15:00 / 06.03.2020Коментари (0)983
© Burgas24.bg
Правим много добри инвестиции за бъдещето на България за следващите десетилетия. Страната ще играе ключова роля в газовите разпределения в Европа. Това каза премиерът Бойко Борисов, докато инспектира "Балкански поток", съобщиха от правителствената пресслужба.

По трасето на газопровода работят с 120 души.

Премиерът провери напредъка по трасето в района на компресорна станция "Расово" . Борисов посочи, че с тази компресорна станция, както и с КС "Нова Провадия" ще може да бъде увеличен капацитетът на Балкански поток до 20 млрд. куб метра. Премиерът посочи, че Балкански поток ще диверсифицира газ по цялото трасе, не само за България, но и за Сърбия, Унгария и Австрия. Министър-председателят изтъкна още, че компресорите са най-добрите и дават възможност за всякакъв газ с различен произход да потече през българските газови магистрали.

Бойко Борисов добави, че започва и разширяването на газохранилището в Чирен. Дарина Колева, инженер на обекта, докладва за етапа, на който е изграждането на компресорната станция. "Строежът върви много добре. Времето е с нас, добре вървим", отбелязаха и строителите.

Проектът "Балкански поток" e част от концепцията за газов хъб Балкан, чиято цел е да утвърди ролята на България като водещ търговски разпределителен център в региона и Европейския съюз.

Към днешна дата във временните строителни бази са доставени общо 19 947 броя тръби или 239,36 км. На пристанище "Бургас" има доставени още 6250 броя тръби или 75 км., които започват да бъдат транспортирани към временните бази. На терен се работи в района на областите Велико Търново, Плевен, Ловеч и Враца. Общият почистен хумус от сервитута на газопровода е 162,6 км., разнесените тръби по трасето са 139,05 км., от които са заварени 113,45 км.

За цялостната реализация на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД от българо-турската до българо-сръбската граница ще бъдат изградени две компресорни станции – КС "Расово" и КС "Нова Провадия", които ще служат за повишаване на налягането по трасето на "Балкански поток". Трите компресорни агрегата в КС "Расово" и четирите компресорни агрегата в КС "Нова Провадия" ще бъдат най-ново поколение, производство на американската компания Solar Turbines, която е лидер в сектора. Агрегатите ще бъдат снабдени с ниско емисионни горивни камери, съответстващи на изискванията на екологичното законодателство в частта за горивните инсталации, осигуряващи спазване на допустимите норми за изпускане на вредни замърсители в атмосферния въздух.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: