Борисов: Имаме управление на страха и снишаването

Автор: Цвети Христова
Коментари (1)
16:32 / 21.04.2022
1080
"Повод за брифинга ни днес ми дава един пост на г-н Кирил Петков. За едни разделителни червени линии пише той. То вече всичко е червено. Така че не виждам как на червеното – червените линии се виждат. Опитах се да синтезирам с цитати това, което той ни казва". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

"3-4 дни украинският външен министър е в България. Депутатите се занимаваха с всичко друго, но не и с важното. Той стоеше в кулоара, не му дадоха достъп до трибуната. Но депутатите не се занимават с това, Кулеба стои в килера, в коридора и не приеха нашето искане да говори пред депутатите и да ги убеди в това дали е прав или не. Какво стана? Депутатите си гласуваха 10 дни ваканция, и нищо не решиха - нито за тока, нито за Украйна, нито за офшорките. 

Какво отговори Кулеба? 

"Да, важно е по време на война да има жилетки. Но хора, нека да бъдем сериозни". Тоест той смята,ч е премиера не е сериозен. "Ако имаш бронежилетка, без оръжие – си обречен. По този начин, от ваша гледна точка, вие искате да умрем защитени". Това го казва вторият човек в Украйна след премиера", подчерта Бойко Борисов.

"Христо Иванов заяви, че няма да приеме "темата да бъде натикана под килима“. Как няма г-н Иванов? "Да видим дали имаме управление на снишаването“. Точно такова имате, Ице!“, заяви бившият премиер.

"Какво управление имаме? Имаме управление на страха и снишаването. Вие нямате лидер, нямате човек, който да носи отговорност. Той (бел. ред. Кирил Петков) се гъне и се крие под килима", добави още Бойко Борисов

"Какво не разбраха още, какво имат още Христо и Атанасов да гледат? Защо се унижавате, нямате ли принципи?“, попита Борисов, който заяви, че Нинова е много по-голям мъж – веднъж казала позицията си и "точка“.

Първият, който нарече тук Путин агресор бях аз, каза Борисов. Това е агресия и Путин е агресор, защото влязоха в суверенна държава. 

"В момента България оказва помощ на над 90 хиляди украински жени и деца, които са принудени да напуснат домовете и близките си заради руския агресор. Как му отговаря министъра на туризма, както той го нарича "моя министър": Три месеца хуманност към украинците стигат. След 31 май държавната подкрепа към бежанците трябва да приключи. Проявихме три месеца хуманност и разбиране, след което тези хора трябва да излязат на пазара на труда и да плащат квартира", прочете Борисов поста на Петков. И коментира: "Чудесно. Само че идва туристически сезон и къде и как ще отидат тези хора на квартира – никой не го интересува. Не е интересно. В същото време Петков казва, че България помага на Украйна с хуманитарна помощ".


Виж коментарите (1)

Още по темата (4311):
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас, говори и за войната в
Украйна
01.04.2024 Експлозия в Екатеринбург
20.03.2024 ЕК отпусна първите 4,5 млрд. евро по механизма за Украйна
13.03.2024 След полемиката, която предизвика, папата отново осъди "безумието на
войната"
12.03.2024 Ватиканът: Руската агресия трябва да бъде прекратена, за да се осигури мир в Украйна
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).