Борисов: Искам в Черно море яхти и туристи по плажовете, а не да се разхождат фрегати

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
11:36 / 16.06.2016
1176
"Искам в Черно море платноходи, яхти, туристи по плажовете, а не да се разхождат фрегати." Това заяви премиерът Бойко Борисов след срещите му с румънския президент Клаус Йоханис.

"Казах му: България може да прави всеки ден учения с Румъния, другото вече отива към военен конфликт", заяви той и добави, че ако някой от неговите министри е давал надежди, то тогава има проблем и намекна, че ястребите, без да уточнява кои са, няма да пратят децата си на военните кораби.

Борисов заяви, че винаги е защитавал интересите на България в областта на икономиката и припомни АЕЦ "Белене" и Бургас-Александруполис, но подчерта, че когато дрънка оръжие, и то в Бургас и Варна и бъдат разполагани самолетоносачи, руската страна щяла да я заболи много и ако това станело точно от България.

Премиерът отбеляза, ако народът мисли другояче, ще се съобрази.

Излязъл е арбитражът за АЕЦ "Белене", съобщи Борисов. "Най-големите ми страхове се разминаха. Арбитражното дело, заведено срещу НЕК, е с решение за 550 млн. евро , които българската страна трябва да плати, но за да изкупи произведеното оборудване.

"Има 2 варианта - НЕК и руската страна да решат да строят реактор или двете страни да се разберат да го продадат", добави той. "Тъй като спирането на АЕЦ "Белене" бе с решение на Народното събрание Борисов заяви, че в парламента ще се търси най-доброто решение.

Източник: "24 часа"


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Галя Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняв...
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на цената...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).